Δελτίο Τύπου

twilight_sad_ad

Οι Twilight Sad, μία από τις καλύτερες μπάντες της Σκωτίας και της Fat Cat Records, έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας για μια mini-περιοδεία! Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν, κατά σειρά, στην Αθήνα (Kookoo Live Music Bar) την Πέμπτη 31/1, στη Λάρισα (Stage) την Παρασκευή 1/2 και στη Θεσσαλονίκη (Γαία Live) το Σάββατο 2/2/13.
Έχοντας στις αποσκευές τους το τρίτο album της μέχρι τώρα πορείας τους, “No One Can Ever Know”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 και το τέλος της χρονιάς το βρίσκει ψηλά σε αρκετές από τις συνήθεις – για την εορταστική περίοδο – λίστες με τα καλύτερα, οι Twilight Sad μας επισκέπτονται ίσως στην καλύτερη στιγμή τους.
Από το ξεκίνημά τους, το 2003, έδωσαν το στίγμα τους σαν ένα συγκρότημα που κατορθώνει να συνδυάζει τον indie rock ήχο με ένα αδυσώπητο κιθαριστικό wall of sound υπόβαθρο, που παραπέμπει στο shoegaze αλλά συχνά περνάει και στην αντίπερα όχθη του noise rock. Με τα φωνητικά του James Graham – με τη χαρακτηριστική σκωτσέζικη προφορά - σε πρώτο πλάνο, να θυμίζουν συχνά τη χροιά των Editors και των Interpol, οι Twilight Sad δημιουργούν μία μελαγχολική, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, και υποβλητική ατμόσφαιρα που στις ζωντανές τους εμφανίσεις εξελίσσεται σε μια εμπειρία γεμάτη ένταση και συναίσθημα, ενώ στο πιο πρόσφατο υλικό τους έχουν προσθέσει πολλά στοιχεία από την ηλεκτρονική μουσική και το krautrock.
Οι ίδιοι, μιλώντας για τη μουσική τους, ξεκίνησαν χαρακτηρίζοντάς την – στο πρώτο album – ως “folk με στρώματα θορύβου”, αναφέροντας συχνά ως επιρροές τους τα ονόματα των Daniel Johnston, Serge Gainsbourg, Phil Spector, Arab Strap, Leonard Cohen. Εν έτει 2012, αναζητούν την έμπνευση και στους Cabaret Voltaire, Magazine, Public Image Ltd, Can, Autechre, Liars.
Επί σκηνής, όπως είπαμε και πριν, τα πράγματα παραμένουν διαφορετικά. Οι εμφανίσεις τους είναι μία ιδαίτερα... θορυβώδης και έντονη εμπειρία, κάτι που ανέκαθεν επεδίωκαν. Και παρότι συχνά έχουν θεωρηθεί ως μία μπάντα που μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο δημοτικότητας – με χαρακτηρισμούς όπως “anthemic” και “radio-friendly” – οι ίδιοι προτιμούν να κρατούν τις φιλοδοξίες τους απλές και συγκεκριμένες: “Δεν θέλουμε να γίνουμε headliners σε festivals. Απλά, θέλουμε να βγάζουμε αρκετά χρήματα ώστε να εξακολουθούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, δηλαδή να παραμείνουμε στη μπάντα και να φτιάχνουμε τη μουσική μας.”
  

The Twilight Sad          
+ Nalyssa Green την Πέμπτη 31/1/13,

Kookoo Live Music Bar (Αθήνα)
                              Τιμή Εισιτηρίου: 15€ 
 Προπώληση: Public (Πλ. Συντάγματος), Ticket House, www.viva.gr

Πέμπτη 31/1/13, Αθήνα, Kookoo Live Music Bar (Ιάκχου 17, Γκάζι, τηλ. 210 3450930, www.kookoo.gr). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ. Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), Public (Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured