Δελτίο Τύπου

NicolaConteconte1

Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης easy listening jazz, ο Ιταλός παραγωγός, DJ, συνθέτης και κιθαρίστας Nicola Conte έρχεται στις 18 & 19 Ιανουαρίου κατευθείαν από το περίφημο jazz club Ronnie Scott’s στην σκηνή του Gazarte, στην καρδιά της Αθήνας, φέρνοντας την απαράμιλλα φινετσάτη αισθητική του και απολαυστικές μουσικές.
Ο Conte υπόσχεται δυνατές jazz-lounge μουσικές εμπειρίες με αρκετές δόσεις bossa nova που υπήρξε η πρώτη του αγάπη. Η bossa nova και τα soundtrack των ιταλικών ταινιών του '60, έδωσαν στον Conte το στίγμα της μουσικής γραφής του.Tο πρώτο του single "Bossa Per Due" που κυκλοφόρησε το 2000 τον έκανε περιζήτητο διεθνώς. Ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικά ονόματα: Thievery Corporation (από τη δισκογραφική εταιρεία τους κυκλοφόρησε το πρώτο του LP), Paolo Achenza Trio, Fez Combo Balanco, Quintetto X και Intensive Jazz Sextet. Ο Conte είναι πρωτοπόρος και το απέδειξε μέσα από την  δημιουργία της "Schema Records" που διαμόρφωσε την ιταλική επιρροή στην acid jazz μουσική. Το σύντομο φλερτ του όμως με την Blue Note («Other Directions», 2004) σηματοδότησε το πέρασμα του σε μία νέα φάση, πιο μόνιμη, δημιουργική και διαχρονική. H σχέση του με την jazz είναι πια η απόλυτη προτεραιότητα. Λίγα χρόνια μετά, με το άλμπουμ «Rituals» (2008) αποδεικνύει και το συνθετικό του ταλέντο ενώ ακόμα πιο πρόσφατα, το 2011, μέσα από την ιστορική Impulse, παρουσιάζει ένα απολαυστικό και φροντισμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια concept album, το «Love & Revolution”, επηρεασμένο από την afro latin jazz και την soul του ‘60, με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών
Στις 18 & στις 19 Ιανουαρίου ο Nicola Conte μαζί με την Bridgette Amofah στα φωνητικά και την επταμελή μπάντα του, θα μας παρασύρει σε παρόμοιες γοητευτικές διαδρομές με την υπόσχεση να μας κρατήσει όρθιους με τους ευφάνταστους ρυθμούς του για δύο βράδια.
Θέλετε να ζήσετε αυτήν την εμπειρία; Ελάτε στο Gazarte με αυθορμητισμό και καλή διάθεση, όπως ακριβώς και ο Iταλός δαιμόνιος μουσικός!

Also check:
http://www.nicolaconte.it
http://gr.myspace.com/nicolacontetheofficialspace

Παίζουν οι:
GAETANO PARTIPILO SAX
NICOLA CONTE GUITAR
LIVIANA FERRI PERC
PIETRO LUSSU PIANO
ANDREA NUNZU DRUMS
PAOLO BENEDETTINI DOUBLE BASS
& BRIDGETTE AMOFAH VOCALS

Info:
 18 & 19  Iανουαρίου 2013 | Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
 Ώρα έναρξης: 22.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: A ΖΩΝΗ 35€ / Β ΖΩΝΗ 30€ / Γ ΖΩΝΗ 20€/ΟΡΘΙΟΙ 15€

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured