Δελτίο Τύπου

A.G._low_2

Ο ράπερ A.G. (το όνομα βγαίνει από τον wrestler-μύθο Andre the Giant) έρχεται από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης και με μία καριέρα παραπάνω των δύο δεκαετιών θεωρείται από τις σημαντικές φωνές της underground hip hop σκηνής. Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να δώσει λίγο (ή πολύ) East Coast Rap αέρα στη νέα ‘δημιουργική κυψέλη’ της Αθήνας, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 (Ομόνοια).

Τον A.G. τον έχουμε μάθει σαν το άλλο μισό του hip hop διδύμου Showbiz & A.G. που από το 1990 μας έχει δώσει σημαντικά άλμπουμ , tracks και συνεργασίες με όλους τους μεγάλους της σκηνής της Νέας Υόρκης. Σίγουρα θεωρούμε το ντουέτο Showbiz & A.G. από τα κομβικά ονόματα της σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα solo άλμπουμ τους.

Πάνω από όλα όμως ο A.G. είναι και μέλος του θρυλικού D.I.T.C. (Diggin’ In The Crates) crew, ίσως της ομάδας παραγωγών και MC’S που καθόρισε τον hip hop ήχο της Νέας Υόρκης στα 90’s. Μέλη του Diggin’ In The Crates crew είναι οι A.G. & Showbiz, Lord Finesse (ουσιαστικά αυτός ήταν που έδωσε το push στην αρχή της καριέρας του A.G.), Diamond D (τον είχαμε δει live στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια, πάλι μέσω της QNQ), Fat Joe, O.C., Buckwild, όπως και ο αείμνηστος Big L (r.i.p.).

Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες και άλμπουμ του A.G. είναι αυτές με τους Γερμανούς Snowgoons, το project Trinity μαζί με τον Sadat X και DJ JAB, καθώς και νέο άλμπουμ μετά από αρκετά χρόνια με τον Showbiz με τίτλο ‘Mugshot Music’ (σε παραγωγή DJ Premier και Show).

Opening acts από την Αθήνα: Hatemost, Pure Form, Raw Vocal, Sonqo Pura.

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Ώρα: 22:00 – Είσοδος: 10 ευρώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured