Ναταλία Πετρίτη

Το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ των Turboflow 3000, που θα κυκλοφορήσει στις 30/11 με τίτλο «ΟΥΦΟ», είναι το Κάν’το να μοιάζει με Τέχνη με την συμμετοχή της Sci Fi River, όπου συνυπογράφει τους στίχους και του Q.B. Mix με τα scratch του.

 Το τραγούδι τώρα, μοιάζει να είναι η κραυγή της νέας γενιάς που βρίσκει επαγγελματική διέξοδο στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Που πάει για σεζόν με τόση όρεξη, αλλά βρίσκει άθλιες συνθήκες διαμονής, απάνθρωπες ωράρια, μισθούς που δεν υπόσχονται να εκπληρώσουν κανέναν στόχο, κανένα όνειρο, καμία προσδοκία.. αλλά αν είσαι νέος, δίψας για ζωή, δίψας για χορό, μουσική, έρωτα, δημιουργία, δίψας να κάνεις τέχνη, να την ξεράσεις από μέσα σου, γιατί δε χωράει πια στο είναι σου.

Το "Κάν’το να μοιάζει με τέχνη", είναι η ματαίωση της νέας γενιάς, και η αντίστασή της, με όση ψυχή της μένει στο τέλος μιας σεζόν, που της έχει διαλύσει τα όνειρα.

sci-fi-river

Όσο μαύρο και σκοτεινό κι αν είναι, όση απογοήτευση και θλίψη κι αν το διακατέχει, κάπου μέσα του κρύβει νοσταλγία, κρύβει σπίθα και φωτιά. Και θες να βρεθείς σε εκείνη τη βεράντα, νέος, με φραπέ και μπύρες και να πεις σε αυτά τα παιδιά, ότι τελικά, η ζωή είναι ωραία, κι ας μη γίνει ποτέ καλύτερη..

 Οι Turboflow (Deezy και Andre) γράφουν μαζί τα τελευταία χρόνια και έχουν κυκλοφορήσει τα "Πυροτεχνήματα", "Σε όλα ναι", "Φράουλες" και την διασκευή στο Μπριγιόλ του Σάκη Μπουλά "Yatosake 2.0" . Η μουσική τους είναι ένα υβρίδιο electro, hip hop και punk. Με πολλές ετερόκλητες συνεργασίες όπως Pan Pan , Olina, Ghetto Rock, Jason (Chain Cult), το νέο τους άλμπουμ κυκλοφορεί το Νοέμβριο από τη Veego Records σε βινύλιο και digital. 

Μεταξύ oldschool και newschool, με αναφορές στην ηλεκτρονική και στο πανκ, η Sci-Fi River κάνει ραπ «για τα παιδιά που δεν εμπιστεύονται ποτέ». Τρία χρόνια από την ψηφιακή κυκλοφορία και το κόψιμο σε βινύλιο του «Διακοπές στην Αθήνα» από την Veego Records, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εγχώριους παραγωγούς (Jazzy Chavo, Asto Pasam) αλλά και με καλλιτέχνες έξω απ’ το μουσικό της είδος (Dramachine, Asylum Promises), αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μία και αναπνέει.

 Οι Turboflow 3000 θα εμφανιστούν 26/10 με Sigma Taf και Pink Maggit στο Red Jasper στις 18/11 με b, Larry Gus, Kukuraxa, Bengoa στο Ρομάντσο και 22/12 στην Death Disco.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured