Ναταλία Πετρίτη

Με τον δικό του τρόπο – που μοιάζει να αγγίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας – σχολίασε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει ο λαός της Μαγνησίας από την κακοκαιρία Daniel στη συναυλία που έδωσε στην Τεχνόπολη, προχωρώντας παράλληλα σε έντονη κριτική της στάσης του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης έδωσε το βράδυ της Δευτέρας συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και μέσα σε 2 λεπτά, αποτύπωσε τις σκέψεις του και τον συλλογικό πόνο που βιώνει η κοινωνία τις τελευταίες ημέρες, με σαφείς πολιτικές αιχμές για τις ευθύνες και τη διαχείριση της όλης κατάστασης.

Τα λόγια του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη συναυλία:

«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή, και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια».

Ο δήμαρχος Βόλου απάντησε το πρωί της Τρίτης στα σχόλια του καλλιτέχνη με μια δριμεία επίθεση, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

«Δεν θα ασχοληθώ ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο. Μιλάμε για τραγικό νούμερο», είπε συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Μπέος.

«Αυτός την συναυλία γιατί την έκανε; Για αρπαχτή ή για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του;».
«Τι με νοιάζει τι λέει; Τον ξέρει τον Ιωαννίδη κανένας; Ένα νούμερο είναι, ένα νούμερο που έχει μια κιθάρα και απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο. Για την πόλη μου θέλεις να με ρωτήσεις να ενημερώσουμε τον κόσμο; Άσε τώρα τους φλώρους αυτούς μην τρελαθούμε», συνέχισε ο δήμαρχος Βόλους. Και κατέληξε: «Εγώ αυτός είμαι, άμα σας αρέσω. Θα με κρίνει τώρα ο Ιωαννίδης το νούμερο. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ήρθε εδώ στον Βόλο, την Λάρισα, στον Παλαμά να μοιράσει δυο μπουκάλια νερό, να δώσει δυο σάντουιτς, να πάρει μία γιαγιά να της πάει την ινσουλίνη;».

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured