news.team

Ο Δήμος Μούτσης μπήκε στη δισκογραφία το 1967 γράφοντας το τραγούδι "Βρέχει Ο Θεός" σε στίχους Νίκου Γκάτσου, για τον Σταμάτη Κόκοτα. Ήταν η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας, που τον καθιέρωσε στην εγχώρια μουσικόφιλη συνείδηση τόσο ως σπουδαίο συνθέτη, όσο, αργότερα, και ως τραγουδοποιό.

Η τελευταία του ωστόσο (στούντιο) δουλειά μετράει πλέον 24 χρόνια -τόσα έχουν περάσει από το άλμπουμ του 1994 Για Πούλημα Λοιπόν. Έκτοτε ο Μούτσης, από δική του επιλογή, διάλεξε να απέχει από τα πράγματα.

Τώρα, ωστόσο, στα 80 του χρόνια, φαίνεται ότι ετοιμάζει την επιστροφή του. Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει η Χρύσα Φωτοπούλου για λογαριασμό της εφημερίδας Νέα Σελίδα, ο Δήμος Μούτσης ετοιμάζει έναν δίσκο με μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Κεντρική ερμηνεύτρια θα είναι η Δήμητρα Γαλάνη, ενώ συμμετέχει επίσης ο Σταύρος Νιφοράτος.

Με τον Καβάφη, ο Μούτσης έχει «αναμετρηθεί» και νεότερος, μελοποιώντας τα ποιήματα "Απολείπειν Ο Θεός Αντώνιον", "Η Πόλις" και "Θάλασσα Του Πρωιού" στον δίσκο του 1975 Τετραλογία. Τα 3 αυτά ποιήματα θα τα ακούσουμε και στην καινούρια δουλειά, αλλά με καινούριες ενορχηστρώσεις.

{youtube}t5PDaO0in7w{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured