Ξεκίνησαν το 1976 από τον Johnny Βαβούρα και τον Γιάννη Δρόλαπα, παίρνοντας το όνομά τους από ένα σχόλιο του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου για την «πολλή βαβούρα» που έκαναν παίζοντας.

Έκτοτε, αν και στη δισκογραφία έχουν καταγραφεί πολύ σποραδικά, παραμένουν ενεργοί ως συγκρότημα, με το πρώτο τους μάλιστα single "All Alone" (1980) να θεωρείτε ανάμεσα στις κυκλοφορίες που προλείαναν το έδαφος για τη δημιουργία της εγχώριας metal σκηνής, παρότι οι ίδιοι δεν ξέφυγαν ποτέ από τα rock πλαίσια. Καταγράφηκαν επίσης ως η πρώτη ελληνική rock μπάντα που γύρισε βιντεοκλίπ για τραγούδι της (1984, "Ο Χορός Της Αφροδίτης").

Τώρα, μέσα στον Νοέμβριο, οι Vavoura Band έχουν καινούριο δίσκο, γεμάτο με ορχηστρικό υλικό από το 1980 ως το 2004 (19 κομμάτια σύνολο), που η μπάντα έγραψε για διάφορα soundtracks. Και στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να ακούσετε τον "Δρόμο Του Φεγγαριού", από το soundtrack της ταινίας της Ισαβέλλας Μαυράκη Μην Περνάς Ανάβει Κόκκινο (2003).

Το άλμπουμ έχει τον τίτλο Tώρα Το Λένε...Εthnic και κυκλοφορεί σε 300 συλλεκτικά βινυλιακά αντίτυπα από τη Labyrinth Of Thoughts.

{youtube}aaq0r4-ngnE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured