news.team

Ο Σταμάτης Κόκοτας υπήρξε διακεκριμένος τραγουδιστής, με χαρακτηριστική φωνή (αλλά και εμφάνιση), που κόσμησε πολλά ωραία λαϊκά τραγούδια του εγχώριου παρελθόντος. Παρότι έχει εδώ και χρόνια αποσυρθεί από τη δισκογραφία, σποραδικά επιστρέφει για συναυλίες, δίνοντας ευκαιρίες και στο νεότερο κοινό να έρθει σε επαφή μαζί του.

Δύσκολα ωστόσο θα φανταζόταν και ο ίδιος ότι ένα από τα διάσημα τραγούδια του θα βρισκόταν διασκευασμένο σε διεθνή κυκλοφορία των ημερών μας.

{youtube}7GgkDjf96Bw{/youtube}

Πρόκειται για το "Γιε Μου, Γιε Μου", ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, το οποίο ο Κόκοτας είπε το 1977 στον δίσκο Τελευταία Νύχτα.

Δράστης της διασκευής δεν είναι άλλος παρά ο Daron Malakian των System Of A Down, ο οποίος παίζει το "Γιε Μου, Γιε Μου" εδώ και αρκετά χρόνια στις συναυλίες με το προσωπικό του γκρουπ Scars On Broadway -το είχε κάνει το 2010, αποδίδοντας το κομμάτι σε instrumental εκδοχή.

Αυτήν ακριβώς την εκδοχή, λοιπόν, την ακούμε πλέον στο 2ο άλμπουμ των Scars On Broadway Dictator, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Βρίσκεται στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}6wuSv9r39o8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured