news.team

Συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, μα είναι τώρα που γίνεται γνωστό και κάνει τον γύρο του διεθνούς μουσικού Τύπου, με αφορμή ένα δημοσίευμα στο The Quietus.

Την Πέμπτη 12 Απριλίου, ενώ οι Rotting Christ βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας στα πλαίσια της νυν περιοδείας τους για τη συλλογή Their Greatest Spells και ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν, συνελήφθησαν από την αστυνομία της Γεωργίας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση των διαβατηρίων και των κινητών τηλεφώνων του Σάκη Τόλη και του αδερφού του Θέμη και τους οδήγησαν σε κελί -σε ένα βρώμικο κελί, για την ακρίβεια.

«Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό», διευκρινίζει ο Σάκης Τόλης, ο οποίος καταγγέλει ότι τους κράτησαν φυλακισμένους για 12 ώρες, μην επιτρέποντας επικοινωνία με τον κόσμο, ούτε καν με την ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία.

Αργότερα θα μάθαιναν από τους δικηγόρους τους ότι συνελήφθησαν λόγω ...ονόματος, ως πιθανοί ...τρομοκράτες, κάνοντας το όλο περιστατικό ακόμα πιο κωμικοτραγικό. Κατά τα φαινόμενα οι αρχές της Γεωργίας τους θεώρησαν Σατανιστές, άρα αυτόματα ανεπιθύμητα άτομα, με πιθανές τρομοκρατικές διασυνδέσεις.

«Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει», λέει ο Σάκης Τόλης, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχαριστίες της μπάντας «στους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».

{youtube}60nwzTKIvqk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured