news.team

φωτογραφία: Άκης Σπυριδάκης

«Τι φταίω εγώ αν τα δάκρυα, που απελπισμένος χύνεις, πέφτουν μες στο ποτήρι σου, σταλαγματιές θολές, και το νερώνουν το κρασί κι αδύναμο το πίνεις;»

Ο θάνατος του Θάνου Ανεστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2016, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, στέρησε από τον εγχώριο ηλεκτρικό ήχο μια εκφραστική φωνή, που άφησε αποτύπωμα έντονο σε μια ολόκληρη γενιά ακροατών, αλλά και έναν αγαπημένο φίλο για μας στην οικογένεια του Avopolis και του Sonik, όσους ευτυχήσαμε να έχουμε μια προσωπική γνωριμία μαζί του (εδώ μπορείτε να διαβάσετε κι έναν αποχαιρετισμό, με την υπογραφή του Νίκου Σβέρκου).

Είναι λοιπόν τιμή μας που, σε συνεργασία με την Inner Ear, σας προσφέρουμε σήμερα, σε αποκλειστικότητα, το "Νερωμένο Κρασί", ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι από εκείνα που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το γνωστό πατρινό label: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Νερωμένο Κρασί" είναι ποίημα του Ιωάννη Πολέμη, μελοποιημένο από τον πάλαι ποτέ frontman των Διάφανων Κρίνων. Συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Θάνος Ανεστόπουλος, που θα βγει από την Inner Ear τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, περιέχοντας ανέκδοτο υλικό (10 τραγούδια, 6 σε δικούς του στίχους + 4 μελοποιήσεις) από τις ηχογραφήσεις που άφησε πίσω του, σε επιμέλεια των συνεργατών του Μανώλη Αγγελάκη, Στάθη Ιωάννου, Νίκου Γιούσεφ και Άκη Σπυριδάκη.

«Η αμήχανη στάση απέναντι στο ανέκδοτο υλικό που άφησε πίσω του συνάντησε την παρότρυνση και αρωγή κοινών συνεργατών και φίλων», γράφει σε σχετική ανακοίνωσή της η Inner Ear, «και σύντομα με την επιτακτική ζήτηση του κοινού, δημιουργήθηκε η ανάγκη και η ηθική υποχρέωση να δημοσιοποιηθεί το έργο του».

Την ίδια ημερομηνία θα επανεκδοθεί και το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Ανεστόπουλου Ως Το Τέλος (2012) ψηφιακά σε διάφανο βινύλιο, με το αυθεντικό artwork, μα με νέο mastering. Τα περιεχόμενά του θα περιέχονται ως bonus υλικό σε όσους αποκτήσουν το διπλό CD του Θάνος Ανεστόπουλος, που θα βγει και ψηφιακά, αλλά και σε βινύλιο (με 8 όμως κομμάτια).

{youtube}Rqn7CBWUSPM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured