Μεσάνυχτα 20ής Δεκέμβρη, εμφανίστηκε στο ίντερνετ η σελίδα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα γκρουπ, μαζί με ένα μονόλεπτο teaser.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι οι TFATFY είναι ένα εγχώριο σούπερ γκρουπ, φτιαγμένο από 4 μουσικούς που τα τελευταία 15 χρόνια βρίσκονται αθόρυβα πίσω από σημαντικά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας των ημερών μας.

Πρόκειται για τον Μηνά Λιάκο (κιθάρα), τον Σπύρο Μάνεση (πλήκτρα), τον Στέλιο Προβή (μπάσο) και τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο (ντραμς). Όλοι είναι γνώριμοι από τη θητεία τους σε μπάντες σαν τους Planet Of Zeus και τους Imam Baildi ή δίπλα σε ονόματα σαν αυτά της Δήμητρας Γαλάνη, της Λένας Πλάτωνος, της Μόνικα και της Σαβίνας Γιαννάτου, αλλά και από διάφορα underground projects (Modrec, Night Knight κ.ά.).

Ως πρώτο δείγμα γνωριμίας, οι TFATFY έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το κομμάτι "G-Steady", το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω. Κρίνοντας από όσα ακούμε, το κουαρτέτο κινείται σε jazz και funk ρυθμούς.

«Ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία η αναβίωση του vintage και του retro αποτελεί τη νόρμα στη μουσική. Παρ'όλα αυτά, τα περισσότερα από τα καινούρια άλμπουμ που κυκλοφορούν φαίνεται να καταπιάνονται περισσότερο με το να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο ενός συγκεκριμένου στουντιακού ήχου, με συγκεκριμένο vintage ηχητικό εξοπλισμό, αντί να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν γιατί κάποια άλμπουμ του παρελθόντος ακούγονται διαχρονικά», δηλώνουν οι TFATFY αναφορικά με τους στόχους τους.

{youtube}T9_YKwfSx6c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured