news.team

Παρόλο που η Αγία Γραφή πουθενά δεν επιφυλάσσει στην Παναγία κάποια ειδική μεταφυσική δύναμη, η δημοτικότητά της στον Ορθόδοξο και Καθολικό κόσμο είναι εδώ και αιώνες δεδομένη, με αποτέλεσμα η λατρεία της να επισκιάζει ακόμα και όψεις της Αγίας Τριάδας καθαυτής. Παραδοσιακά, λοιπόν, ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται από τις μεγάλες χριστιανικές γιορτές και σε όλη την Ελλάδα τιμάται ως αργία, μα και ως τέλος νηστείας και αφορμή για πλήθος τοπικών πανηγυριών.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι πρόσφατες δηλώσεις που έκαναν μέσα από τα επίσημα social media τους η Χάρις Αλεξίου και η Άντζυ Σαμίου, δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο και αναστάτωση. Ανάβοντας «φωτιές», κάτι που αποτελεί τραγική ειρωνεία, αν σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο αναφέρθηκαν στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τις οποίες η κοινή γνώμη παρακολούθησε με αγωνία ανάκατη με αγανάκτηση.

Η Χαρούλα, βέβαια, είναι ένας νεοελληνικός μύθος, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για την Άντζυ Σαμίου, η οποία έχει μάλιστα αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την ενεργό δράση. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να υποτιμάται η δημοτικότητά της, όπως και η εκτίμηση που απολαμβάνει ακόμα και σε ακροατές της αντίπερα ...όχθης του ελληνικού τραγουδιού.

{youtube}EFfP_LGjK5w{/youtube}

Η Σαμίου ξεκίνησε τον σχετικό χορό, γράφοντας τα εξής: «Τι να πεις..... άπραγη κι η Παναγία...τόσες λιτανείες τόσες χιλιάδες κεριά θα καούν, τόσα πανηγύρια,τόσες προσευχές, μα δε λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές ... λες να θέλει να μας πει κάτι;».

Μερικοί λοιπόν προσβλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο ειρωνευόταν την Παναγία -τα σχόλια που εισέπραξε από διάφορους ...Χριστιανούς, αρκούν για να αφήσουν άλαλα τα χείλη των ευσεβών. Να φανταστείτε ότι το «OUST MORI GALOTSA» ανήκει μάλλον στα πιο ...ευγενικά (!!), ενώ δεν έλειψαν και τα πιο ...μουσικά, τύπου «ποιο χαμηλα ποιο χαμηλα» (αφήσαμε απείραχτη την ορθογραφία).

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι πιο κοσμικά βλέποντας τα πράγματα, οι οποίοι επίσης δυσφόρησαν ή/και ειρωνεύτηκαν, «διαβάζοντας» στα λεγόμενά της μια πίστη σε θαυματουργικές δυνάμεις που προφανώς δεν τους κάνει -εδώ βέβαια κολλάει άψογα εκείνο το ρητό για την όρεξη και την κολοκυθόπιτα...

Μετά την Άντζυ, ήρθε όμως και η Χάρις Αλεξίου, με ένα λιτό βιντεάκι στο προσωπικό της Instagram, όπου περιεχόταν η δική της έκκληση προς τη Θεοτόκο, ώστε να σβήσουν οι πυρκαγιές.

Εδώ βέβαια υπήρξαν και πολλά μπράβο ή έστω θετικά σχόλια, ενώ οι αντιδράσεις όσων τους ήρθε μάλλον ο ουρανός σφοντύλι, ήταν αισθητά πιο μετρημένες. Ένας ας πούμε της επισημαίνει ότι τις φωτιές δεν τις σβήνει η Παναγιά, αλλά ο σωστός συντονισμός -εγκαλώντας τη στη συνέχεια για την προτίμησή της υπέρ της νυν κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Ανεξάρτητων Ελλήνων (προτίμηση που επίσης μοιράζεται με τη Σαμίου), ενώ ένας πιο ...αγανακτισμένος αρκείται σε ένα «Ντροπή!».

Εν τέλει, πάντως, η Αλεξίου απέσυρε το επίμαχο βίντεο από τον λογαριασμό της. Η Σαμίου, πάλι, δείχνει να το έχει πάρει πιο χιουμοριστικά.

{youtube}C1oIUhyiGL0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured