search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις της Χάρις Αλεξίου και της Άντζυ Σαμίου για τις ...φωτιές!

Παρόλο που η Αγία Γραφή πουθενά δεν επιφυλάσσει στην Παναγία κάποια ειδική μεταφυσική δύναμη, η δημοτικότητά της στον Ορθόδοξο και Καθολικό κόσμο είναι εδώ και αιώνες δεδομένη, με αποτέλεσμα η λατρεία της να επισκιάζει ακόμα και όψεις της Αγίας Τριάδας καθαυτής. Παραδοσιακά, λοιπόν, ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται από τις μεγάλες χριστιανικές γιορτές και σε όλη την Ελλάδα τιμάται ως αργία, μα και ως τέλος νηστείας και αφορμή για πλήθος τοπικών πανηγυριών.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι πρόσφατες δηλώσεις που έκαναν μέσα από τα επίσημα social media τους η Χάρις Αλεξίου και η Άντζυ Σαμίου, δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο και αναστάτωση. Ανάβοντας «φωτιές», κάτι που αποτελεί τραγική ειρωνεία, αν σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο αναφέρθηκαν στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τις οποίες η κοινή γνώμη παρακολούθησε με αγωνία ανάκατη με αγανάκτηση.Η Χαρούλα, βέβαια, είναι ένας νεοελληνικός μύθος, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για την Άντζυ Σαμίου, η οποία έχει μάλιστα αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την ενεργό δράση. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να υποτιμάται η δημοτικότητά της, όπως και η εκτίμηση που απολαμβάνει ακόμα και σε ακροατές της αντίπερα ...όχθης του ελληνικού τραγουδιού.Η Σαμίου ξεκίνησε τον σχετικό χορό, γράφοντας τα εξής: «Τι να πεις..... άπραγη κι η Παναγία...τόσες λιτανείες τόσες χιλιάδες κεριά θα καούν, τόσα πανηγύρια,τόσες προσευχές, μα δε λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές ... λες να θέλει να μας πει κάτι;».

Μερικοί λοιπόν προσβλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο ειρωνευόταν την Παναγία -τα σχόλια που εισέπραξε από διάφορους ...Χριστιανούς, αρκούν για να αφήσουν άλαλα τα χείλη των ευσεβών. Να φανταστείτε ότι το «OUST MORI GALOTSA» ανήκει μάλλον στα πιο ...ευγενικά (!!), ενώ δεν έλειψαν και τα πιο ...μουσικά, τύπου «ποιο χαμηλα ποιο χαμηλα» (αφήσαμε απείραχτη την ορθογραφία).

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι πιο κοσμικά βλέποντας τα πράγματα, οι οποίοι επίσης δυσφόρησαν ή/και ειρωνεύτηκαν, «διαβάζοντας» στα λεγόμενά της μια πίστη σε θαυματουργικές δυνάμεις που προφανώς δεν τους κάνει -εδώ βέβαια κολλάει άψογα εκείνο το ρητό για την όρεξη και την κολοκυθόπιτα...

Μετά την Άντζυ, ήρθε όμως και η Χάρις Αλεξίου, με ένα λιτό βιντεάκι στο προσωπικό της Instagram, όπου περιεχόταν η δική της έκκληση προς τη Θεοτόκο, ώστε να σβήσουν οι πυρκαγιές.

Εδώ βέβαια υπήρξαν και πολλά μπράβο ή έστω θετικά σχόλια, ενώ οι αντιδράσεις όσων τους ήρθε μάλλον ο ουρανός σφοντύλι, ήταν αισθητά πιο μετρημένες. Ένας ας πούμε της επισημαίνει ότι τις φωτιές δεν τις σβήνει η Παναγιά, αλλά ο σωστός συντονισμός -εγκαλώντας τη στη συνέχεια για την προτίμησή της υπέρ της νυν κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Ανεξάρτητων Ελλήνων (προτίμηση που επίσης μοιράζεται με τη Σαμίου), ενώ ένας πιο ...αγανακτισμένος αρκείται σε ένα «Ντροπή!».

Εν τέλει, πάντως, η Αλεξίου απέσυρε το επίμαχο βίντεο από τον λογαριασμό της. Η Σαμίου, πάλι, δείχνει να το έχει πάρει πιο χιουμοριστικά.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Σκότωσε το διαδίκτυο τις μεγάλες μπάντες; Ή απλά δεν βγαίνουν πια;

Στο σημερινό περιβάλλον, οφείλεις να σκάψεις βαθιά. Και να έχεις πλέον κατά νου, ότι η «καθαρότητα»…

Boy Harsher: Στην Ευρώπη ο κόσμος αγαπάει τους Depeche Mode πολύ περισσότερο, συγκριτικά με την Αμερική...

Η σκοτεινή τους μουσική έχει αγκαλιαστεί με θέρμη, δονώντας αποτελεσματικά κάμποσα clubs στην…

Ο Σωκράτης Μάλαμας διασκευάζει το περίφημο "Αργοσβήνεις Μόνη" του Βασίλη Τσιτσάνη

Το ορίτζιναλ τραγούδι του 1947 παρέμεινε αγαπητό και σε νεότερα χρόνια, πρώτα χάρη στο τηλεοπτικό…

Alice Cooper και Johnny Depp μαζί σε νέο τραγούδι

Ακούστε το "The Boogieman Surprise" των Hollywood Vampires, αλλά δείτε τους και να το παίζουν live,…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

The KVB - 10 αγαπημένοι δίσκοι

Συνδυάζοντας την αγάπη τους για το post-punk των 1980s και τα ηλεκτρονικά των 1990s, το λονδρέζικο…

10 αγαπημένα άλμπουμ για τους The BitterSweet

Τέλη του 2018, κυκλοφόρησαν ψηφιακά το νέο τους άλμπουμ The Age Of New Delirium –σύντομα δε θα…

40 χρόνια από το Lodger του David Bowie

Ξεκομμένο από την περίφημη «Τριλογία του Βερολίνου», υπήρξε ένα από τα πιο περιφρονημένα του…

«Ανεξάρτητη» μουσική, για «ανεξάρτητο» σινεμά

Aς μη γελιόμαστε: όσο υπάρχει ανεξάρτητο σινεμά, τόσο υπάρχει και ανεξάρτητη μουσική. Τα πράγματα…

Σκότωσε το διαδίκτυο τις μεγάλες μπάντες; Ή απλά δεν βγαίνουν πια;

Στο σημερινό περιβάλλον, οφείλεις να σκάψεις βαθιά. Και να έχεις πλέον κατά νου, ότι η «καθαρότητα»…