Ιωάννα Νικολάου

Είναι μερικές ταινίες κομμένες και ραμμένες για εμάς τους μουσικόφιλους. Μία από αυτές είναι το Baby Driver, που θα προβληθεί από τις 17 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood. Και έχουμε γι' αυτήν εκπλήξεις, που θα δείτε στη συνέχεια.

Τι είναι το Baby Driver;

Το Baby Driver είναι μία εκρηκτική διασταύρωση κινηματογραφικών ειδών δια χειρός του ταλαντούχου σεναριογράφου/σκηνοθέτη Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz), μια ταινία απίστευτα διασκεδαστικής δράσης και μουσικής. Κομμάτια όπως το «Bellbottoms» των Jon Spencer Blues Explosion, το «Neat Neat Neat» των The Damned, το «Brighton Rock» των Queen και το «Hocus Pocus» των Focus, ήταν η έμπνευση για τις χορογραφημένες σκηνές της. Γεμάτη φιγούρες, απότομα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις που κόβουν την ανάσα, με σημεία αναφοράς σε διάσημες ταινίες καταδίωξης, το Baby Driver αλλάζει το τοπίο. Ο Wright παρουσιάζει μία απολαυστική, καταιγιστική περιπέτεια με pop αισθητική, αυτοκίνητα, μοναδικό soundtrack και φοβερούς πρωταγωνιστές. Ο αντισυμβατικός Baby είναι ο ανερχόμενος Ansel Elgort (The Fault in Our Stars), που κινείται στα δίχτυα μιας συμμορίας με επικεφαλής τον επιβλητικό Kevin Spacey (House of Cards TV series) και συνένοχους τους επάξια παράτολμους Jon Hamm (Mad Men TV Series), Jamie Foxx (Ray) και Eiza Gonzalez (From Dusk Till Dawn: The Series).

Δείτε το trailer της ταινίας!

{youtube}n83d9kV1Efs{/youtube}

Κερδίστε βινύλια και προσκλήσεις για την προβολή της

Το Avopolis και η Feelgood, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε 4 βινύλια και 5 διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στο στις 24 Ιουλίου, στο ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ, στις 21:00.

O διαγωνισμός μας λήγει την Πέμπτη 20 Ιουλίου τα μεσάνυχτα και μπορείτε να λάβετε μέρος στέλνοντας ένα e-mail με θέμα «Baby Driver προσκλήσεις» ή «Baby Driver βινύλια» στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα e-mail επικοινωνίας.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το μεσημέρι της Παρασκευής 21/7, αμέσως μόλις γίνει η κλήρωση.

Ο Baby

Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Ansel Elgort), ένας οδηγός ειδικός στις αποδράσεις με αθώα φυσιογνωμία, που παίρνει τους πιο σκληρούς εγκληματίες από το σημείο Α στο σημείο Β με ριψοκίνδυνη χάρη και ένα προσωπικό soundtrack να παίζει για τον ίδιο και μόνο. Σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του και που μεταφράζει σε φουρκέτες άψογου συγχρονισμού, απαράμιλλες αλλαγές ταχυτήτων και μανούβρες ακριβείας που αφήνουν τους συνεπιβάτες με κομμένη ανάσα. O Baby δουλεύει για τον Doc (Kevin Spacey), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Buddy (Jon Hamm), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Darling (Eiza Gonzalez) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Bats (Jamie Foxx), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν ο Baby ερωτεύεται μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά. 

Διάρκεια: 113'

Δυνάμωσέ το!

Για μία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η μουσική, δεν είναι παράξενο που ο Wright είχε διαλέξει τα τραγούδια πριν ακόμα γράψει μια λέξη για το Baby Driver. Κομμάτια όπως το «Bellbottoms» των Jon Spencer Blues Explosion, το «Neat Neat Neat» των The Damned, το «Brighton Rock» των Queen και το «Hocus Pocus» των Focus, ήταν η έμπνευση για τις χορογραφημένες σκηνές. «Η μορφή αυτών των τραγουδιών έστησε τις σκηνές» λέει ο Wright. «Το Bellbottoms χτίζεται για δύο λεπτά πριν να σκάσει το ροκ στοιχείο, οπότε είναι τέλεια για έναν οδηγό απόδρασης που περιμένει έξω από μια τράπεζα. Μετά από το σημάδι στα δύο λεπτά, αρχίζει το κυνηγητό».

Δεν είναι μόνο η δράση με τα αυτοκίνητα που κυλάει με τον ρυθμό της μουσικής. Ο Baby κινείται στους δρόμους της Atlanta με τους ήχους του Harlem Shuffle, ενώ ακόμα και οι πυροβολισμοί συγχρονίζονται με κάποια τραγούδια. «Η ιδέα ήταν πώς να κάνω μια ταινία δράσης που να πυροδοτείται από τη μουσική» λέει ο Wright. «Η μουσική είναι το κίνητρο».

Έτσι, το να βρεθεί ο κατάλληλος χορογράφος ήταν κρίσιμο για την ταινία, που δεν ήταν άλλος από τον Ryan Heffington. Γνωστός για τις χορογραφίες των βιντεοκλίπ του «Chandelier» της Sia και «We Exist» των Arcade Fire, ο Heffington άρπαξε την ευκαιρία να είναι μέρος της ομάδας του Wright για να χορογραφήσει τους ηθοποιούς και το συνεργείο στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο. «Ο Edgar είναι πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που θέλει και ξέρει κάθε λεπτομέρεια για την ταινία, αλλά εμπιστεύεται την ομάδα που έχει συγκεντρώσει και με άφηνε να δουλέψω με την ησυχία μου» λέει ο Heffington.

«Νομίζω ότι η ιστορία καθόριζε αυτό που κάναμε. Και ο Edgar έλεγε τι ήθελε σχετικά με την κίνηση και τον συγχρονισμό και τη διάθεση. Μου ήρθαν πολλές πρωτότυπες ιδέες και κινήσεις. Νομίζω ότι με τη σκηνοθεσία του Edgar η ταινία θα είναι πολύ πλούσια».

«Οι ηθοποιοί δούλεψαν πολύ σκληρά για να χορογραφήσουν τις σκηνές τους, αλλά ελπίζω να φανεί ότι είναι εύκολο. Δουλειά μου είναι να το κάνω να φαίνεται φυσικό» επισημαίνει ο Heffington. «Ξεκινήσαμε με πρόβες με τον Ansel έξι μήνες πριν το γύρισμα για να πάρω μια ιδέα για την κίνηση του Ansel και τον χαρακτήρα του, χωρίς να βάλω πολύ από τον Baby, οπότε να καθορίσουμε σταδιακά πού θα πάμε με αυτόν τον χαρακτήρα» λέει ο χορογράφος.

Όταν ήταν εννιά χρονών, η μητέρα του Elgort τον πήγε στη Σχολή Αμερικανικού Μπαλέτου, όπου άρχισε μαθήματα χορού. Μετά συνέχισε τις σπουδές του πάνω στον χορό. Όταν δεν έχει γυρίσματα, ο Elgort είναι DJ και κάνει παραγωγή electronic dance music με το όνομα Ansolo.

Ο Elgort λέει: «Ξεκίνησα με κανονικές οντισιόν με διάλογο πριν μου ζητήσει ο Edgar να αρχίσω να χορεύω, αφού ο Baby κινείται με τον ρυθμό, είτε παίζει στο μυαλό του μουσική είτε χορεύει μπροστά σε έναν καθρέφτη σαν να μην τον βλέπει κανείς». Για τον ηθοποιό, η μουσική της ταινίας είναι η προέκταση ενός χαρακτήρα που ζει στον κόσμο του. «Ο Baby δεν έχει υπολογιστή.  Έχει μουσική από διαφορετικά iPods διαφορετικών ανθρώπων. Έτσι έχει ένα soundtrack που είναι ξεχωριστό και διαφορετικό» λέει ο Elgort.

Ο Elgort σχολιάζει ότι δεν είχε ακούσει πολλά τραγούδια της ταινίας, αλλά ότι η εγκυκλοπαιδική γνώση του Wright για τη μουσική, δίνει επιπλέον αξία. «Μουσικά η ταινία παίζει σε πολλά διαφορετικά ταμπλό και αυτό έχει πολλή πλάκα» λέει ο ηθοποιός.

ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  SOUNDTRACK ΤΟΥ BABY DRIVER: 

1. Bellbottoms - Jon Spencer Blues Explosion

2. Harlem Shuffle - Bob & Earl

3. Egyptian Reggae - Jonathan Richman & The Modern Lovers

4. Smokey Joe’s La La - Googie Rene

5. Let’s Go Away For Awhile - The Beach Boys

6. B-A-B-Y - Carla Thomas

7. Kashmere - Kashmere Stage Band

8. Unsquare Dance -  Dave Brubeck

9. Neat Neat Neat - The Damned

10. Easy (Single Version) - The Commodores

11. Debora - T. Rex

12. Debra - Beck

13. Bongolia - Incredible Bongo Band

14. Baby Let Me Take You (in My Arms) - The Detroit Emeralds

15. Early In The Morning - Alexis Korner

16. The Edge - David McCallum

17. Nowhere To Run - Martha Reeves & The Vandellas

18. Tequila - The Button Down Brass

19. When Something Is Wrong With My Baby - Sam & Dave

20. Every Little Bit Hurts - Brenda Holloway

21. Intermission - Blur

22. Hocus Pocus (Original Single Version) - Focus

23. Radar Love (1973 Single Edit) - Golden Earring

24. Never, Never Gone Give Ya Up - Barry White

25. Know How - Young MC

26. Brighton Rock - Queen

27. Easy - Sky Ferreira

28. Baby Driver - Simon & Garfunkel

29. Was He Slow (Credit Roll Version) - Kid Koala

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο:
Παίζουν: Ansel Elgort), Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Eiza Gonzalez, Jon Hamm, Jamie Foxx
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bill Pope
Σχεδιασμός Παραγωγής: Marcus Rowland
Μοντάζ: Paul Machliss, Jonathan Amos
Κοστούμια: Courtney Hoffman

17 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured