news.team

φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

Το νέο προσωπικό άλμπουμ του γνωστού μας Prins Obi (κατά κόσμον Γιώργος Δημάκης) κυκλοφορεί η Inner Ear με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δισκοπωλείων (Record Store Day) αύριο Σάββατο 22 Απριλίου.

Το άλμπουμ λέγεται The Age Of Tourlou και θα βγει σε περιορισμένα βινυλιακά αντίτυπα κόκκινου χρώματος (τα οποία θα περιλαμβάνουν και CD), καθώς και ψηφιακά. Στον σύνδεσμο μάλιστα παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη «γεύση», ακούγοντας το "Anatolian Rock".

Με χιουμοριστικό τόνο, το συνοδευτικό δελτίο τύπου μας δίνει την (ανεπίσημη) ιστορία πίσω από τις ηχογραφήσεις:

Όταν ο Prins Obi ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις για το τέταρτο album των Baby Guru μαζί με τους άλλους 3 φίλους του, όλοι ήταν ευχαριστημένοι, αλλά εκείνος, σε μια στιγμή ανεκπλήρωτης δημιουργικής ανάγκης, πρότεινε στους υπόλοιπους να συνεχίσουν να ηχογραφούν και να κάνουν το album διπλό. Οι υπόλοιποι τρεις, τον συμβούλεψαν να αφήσουν το μονό LP στην ησυχία του (και πολύ καλά έκαναν).

Όμως κάτι μέσα του τον έτρωγε για περαιτέρω έκφραση και τότε αποφάσισε να βάλει στο ράφι την space opera που είχε στα σκαριά (με τίτλο "Fanfare for the Astro-Man"), κρατώντας όμως τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικά στιγμές της, τις οποίες ηχογράφησε στο Inhousemusic του Sundayman με την πολύτιμη βοήθειά του. Παράλληλα τζάμαρε στο Marginalia Studio του King Elephant παρέα με τους νέους Dream Warriors (με μέλη από The Voyage Limpid Sound, Chickn και Baby Guru) και περιστασιακά με τους Baby Guru αυτούσιους, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις ιδέες που είχε στο μυαλό του και που συνέθετε τα ελεύθερα τριήμερά του στη Ραφήνα…ένα κομμάτι μάλιστα, το ολοκλήρωσε στο Abbey Road της Νέας Χαλκηδόνας, δηλαδή στο Diskex Studio.

{youtube}sLAsm5VRvtg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured