Αναστασία Τουρούτογλου

Φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Καινούριο βιβλίο κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ο B.D. Foxmoor, ενθουσιάζοντας όσους ακολουθούν πιστά τον ίδιο και τη low bap σκηνή.

Το βιβλίο λέγεται Armarima (Αρμαρίμα) και κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Εντευκτήριο, με επιμέλεια του Μάνου Ελευθερίου (απλή συνωνυμία με τον γνωστό στιχουργό). Προχθές έγινε μάλιστα και η επίσημη παρουσίασή του στα Άνω Πετράλωνα και είναι διαθέσιμο -πέρα από τον εκδοτικό του οίκο- στην Amberola (Κουκάκι), αλλά και στο eShop του Low Bap Foundation.

Όσο για το περιεχόμενο; Γι' αυτό μαθαίνουμε τα εξής:

«Armarima είναι ένα ον άγνωστο και μυστηριώδες. Είναι το παιδί της ποίησης, γι’ αυτό και σε τούτη την αυτοτελή ραψωδία η μάνα του, η ποίηση, παίρνει το λόγο πρώτη.

Η Αρμαρίμα γεννιέται και πεθαίνει οκτώ φορές σε διαφορετικές εποχές και μέρη του κόσμου και κρύβεται μες στους ποιητές. Ο B.D.Foxmoor στην αναζήτησή του για τους κατάλληλους ήρωες, επιλέγει προσεκτικά τους ποιητές της ραψωδίας του. Οδηγείται από τη δράση τους και καταγράφει εδώ την απολογία τους στο αιώνιο.

Το κείμενο είναι ρυθμισμένο σε μια συνεχή πορεία στο χρόνο που φανερώνει πολλές τάσεις και εκδοχές της σύχρονης ποίησης.

Αρμαρίμα είναι το στερνό παιδί της ποίησης που πάντοτε διαφεύγει. Ως την επόμενη φορά. Τότε που θα λυθεί η κατάρα της μάνας και ένας στίχος θα τα αλλάξει όλα».

Armarima, σημειωτέον, λεγόταν και ο προσωπικός, διπλός δίσκος τον οποίον έβγαλε ο Foxmoor το 2016 στην Talkback, με διανομή από τη Spider Music.

{youtube}7kcktkctK9A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured