Αναστασία Τουρούτογλου

Οι συνεργασίες του Θάνου Μικρούτσικου με τη Λίνα Νικολακοπούλου έχουν αφήσει κάμποσες σπουδαίες στιγμές στο εγχώριο πεντάγραμμο, τραγούδια π.χ. για τη Χάρις Αλεξίου ("Θα Πάθεις Έρωτα", "Μια Πίστα Από Φώσφορο") ή τη Δήμητρα Γαλάνη ("Ατομική Μου Ενέργεια") τα οποία ακόμα παίζονται στα ραδιόφωνα και θαυμάζονται.

Οι δυο τους συναντιούνται λοιπόν τώρα ξανά σε έναν νέο δίσκο, έπειτα από κάμποσα χρόνια. Ο λόγος για το άλμπουμ Στην Ομίχλη Των Καιρών, όπου η Νικολακοπούλου γράφει στίχους για 7 από τα τραγούδια. Σε άλλα 2 συναντάμε την υπογραφή του λογοτέχνη Γιάννη Δούκα (γιου της Μάρως Δούκα), ενώ υπάρχει και μια νέα μελοποίηση στο παραδοσιακό "Μάνα Και Γιος", μια διασκευή στο "Αυτός Ο Τόπος" της Μαρίας Δημητριάδη (σε στίχους Μάνου Ελευθερίου) και ένα πόνημα του Άλκη Αλκαίου με τίτλο "Το Πιο Ωραίο Μου Τραγούδι Θα Σου Πω", σε διαφορετική εκδοχή από εκείνη που ακούστηκε το 1996 από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

047aa.jpg

Παράλληλα, συστήνεται ευρέως και μια νέα γυναικεία φωνή, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, την οποία ίσως κάποιοι έχουν προσέξει από ζωντανές της εμφανίσεις στο πλευρό του Κώστα Λειβαδά και του Λουδοβίκου Των Ανωγείων.

Ο δίσκος είναι ολοκληρωμένος και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου από τη Spider Music, σε παραγωγή του Ηλία Μπενέτου. Όσο για τη συνεργασία του με τη Νικολακοπούλου, ο Μικρούτσικος δήλωσε (όπως διαβάσαμε στο συνοδευτικό δελτίο τύπου) ότι «οι στίχοι της φΘάνουν στο βάθος των πραγμάτων εκφράζοντας το κοινό αίσθημα». «Με συγκίνησαν βαθιά», διαβάζουμε επιπρόσθετα σε σχετικό ρεπορτάζ από το Ogdoo.gr, «Νιώθω ότι μου έκανε ένα μεγάλο δώρο. Να το πω με τα δικά της λόγια; Ένιωσα αυτό που είχε γράψει παλιότερα η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ-προακρόαση που έκανε ο Μιχάλης Γελασάκης για το Musicpaper.gr, στο άλμπουμ συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας -ερμηνεύοντας ντουέτο με την Πολυχρονίδη το "Ρώτα Να Σου Πουν Τα Χιόνια", σε στίχους Νικολακοπούλου- ενώ ο ίδιος ο συνθέτης τραγουδά το "Στην Ίδια Πόλη Υπό Βροχήν", σε στίχους Δόξα.

{youtube}xXgg3J0UhQs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured