Αναστασία Τουρούτογλου

Το να ακούμε ένα «καινούριο» τραγούδι από τον Παντελή Παντελίδη, δεν είναι και τόσο περίεργο: όλο και κάτι μένει πίσω όταν πεθαίνει ένας καλλιτέχνης, πόσο μάλλον αν συμβαίνει να είναι και δημιουργός, όχι «απλά» ένας τραγουδιστής.

Το να βλέπουμε όμως και «καινούριο» βιντεοκλίπ, σχεδόν 9 μήνες πια απ' όταν ο Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Βουλιαγμένης, είναι παράξενο. Το ανέκδοτο ωστόσο τραγούδι του Παντελίδη "Άλλη Μια Ευκαιρία" διαθέτει το δικό του κλιπ, όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Καθώς φαίνεται, είχαν γίνει κάποια γυρίσματα προτού το τραγικό τέλος του 33χρονου τραγουδοποιού από τη Νέα Ιωνία, με τον Κωνσταντίνο Ρήγο να τα παραχωρεί τώρα, προκειμένου να οπτικοποιηθεί το "Άλλη Μια Ευκαιρία".

Ο Παντελής Παντελίδης υπήρξε το τελευταίο μεγάλο λαϊκό είδωλο που βγήκε αυθόρμητα στην Ελλάδα, προλαβαίνοντας ακόμα και τους δισκογραφικούς μηχανισμούς. Γι' αυτό και θρηνήθηκε από μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων, τόσο ακροατών του λαϊκού τραγουδιού, όσο και από μουσικόφιλους με άλλες προτιμήσεις, που όμως αναγνώριζαν την αυθεντικότητά του.

Θυμίζουμε λ.χ. όσα έγραψε σε μας ο Νίκος Σβέρκος (κάντε κλικ εδώ), αλλά και όσα πολύ εύστοχα σημείωσε στα Νέα ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης: «Η φωνή του είχε κάτι από Νότη Σφακιανάκη με πιο επιχρωματισμένη τσαλκάνζα. Το παρουσιαστικό του επίσης οικείο. Οχι γυμναστηριακό... Ο απλός στίχος. Το αρρενωπό φιζίκ του σε ένα μετροσέξουαλ καλλιτεχνικό τοπίο έσπασε ένα παράξενο τσόφλι. Για μήνες όπου πήγαινες ακουγόταν το "Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω". Η παραδοχή της ερωτικής ήττας, η ωραία μελωδία. Το πείσμα του νέου άνδρα που δεν ντρέπεται για την ευαισθησία του».

{youtube}daGLoE-6oB8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured