Αναστασία Τουρούτογλου

Πέθανε στα 83 της χρόνια η Νάντια Κωνσταντοπούλου, μία από τις τελευταίες σταρ που ανέδειξε το παλιό ελαφρό τραγούδι, πριν το είδος «χαθεί» στο ελαφρολαϊκό κλίμα το οποίο επικράτησε από τη δεκαετία του 1970 και μετά.

Η Κωνσταντοπούλου έγινε τραγουδίστρια ...κατά τύχη, αφού εργαζόταν ως υπάλληλος στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Μια μέρα του 1958, ο διευθυντής της την άκουσε να τραγουδά και, εντυπωσιασμένος, της κανόνισε μια οντισιόν με τον Μίμη Πλέσσα. Κι αυτό ήταν: το 1959 ντεμπουτάρισε στη δισκογραφία με το single Θα Σ' Αγαπώ Κάθε Μέρα Πιο Πολύ του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Στον κόσμο του ελαφρού τραγουδιού η Κωνσταντοπούλου διέπρεψε χάρη στη φωνητική της αξία, γνώρισε όμως και τον σύζυγό της, τον συνθέτη Τάκη Μωράκη, με τον οποίον και διατήρησε μακρά συνεργασία. Ένα μάλιστα τραγούδι του, σε δικούς της στίχους -το "Ποιος"- της απέφερε και το Πρώτο Βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1964.

Τελευταία της παρουσία στη δισκογραφία με προσωπική δουλειά ήταν το άλμπουμ Η Νάντια Και Οι Επτά που έβγαλε στην Artistic το 1993. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί και έπασχε από Αλτζχάιμερ.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

{youtube}eTktgV7k0Ek{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured