Αναστασία Τουρούτογλου

Στις μέρες άνδρωσης της ελληνικής metal σκηνής πίσω στη δεκαετία του 1980, ήταν πολύ δύσκολο να σταθεί για καιρό μια νέα μπάντα, πόσο μάλλον να διαπρέψει.

Οι Spitfire, όμως, ήταν ανάμεσα στα συγκροτήματα που έκαναν τη διαφορά: άνοιξαν την ιστορική πια συναυλία των Saxon στη Ριζούπολη (1986) και είδαν το ντεμπούτο τους First Attack (1987) να κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, παίρνοντας καλές κριτικές ακόμα και από «σκληρά» έντυπα του εξωτερικού -με εκείνη την «κάφρικη» του Kerrang να έχει γράψει ιστορία, χάρη στην ατάκα «Metal δίσκος από την Ελλάδα;! Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις παρθένα στο λεωφορείο των Mötley Crüe». Δικαιωματικά, λοιπόν, έμειναν στη μνήμη και τις διηγήσεις των «παλιών» ως ένα γκρουπ θρυλικό για τα εγχώρια hard & heavy δεδομένα.

Δυστυχώς, πάνω που τους συνέβησαν όλα αυτά, ο τραγουδιστής τους Ντίνος Κωστάκης χτύπησε άσχημα σε ατύχημα με μηχανή, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα για 2 χρόνια και έκτοτε να εξαφανιστεί από το πρoσκήνιο. Οι Spitfire συνέχισαν με νέο τραγουδιστή, ενώ η όλη ιστορία απαθανατίστηκε το 2013 στο ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα Spitfire, Back To Zero, στα πλαίσια του οποίου έγινε και η συγκινητική επανασύνδεση του Κωστάκη με τον «αρχηγό» των Spitfire Ηλία Λογγινίδη και τον Γιάννη Κουτουβό.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω γράφονται σαν επικήδειος για τον Ντίνο Κωστάκη, που με λύπη μάθαμε ότι έφυγε, μόλις στα 55 του χρόνια. «5/10/2016. R.I.P. Ντίνο Κωστάκη. Έφυγες για πάντα, αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ήταν η λιτή ανακοίνωση των Spitfire, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

{youtube}7Ezs0mqdSSE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured