«Όλα μόνη μου τα κάνω σε αυτήν την παράσταση».

Με αυτήν την εναρκτήρια φράση του Χειρογράφου της μας υποδέχτηκε η Χάρις Αλεξίου χθες στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, τραβώντας το τραπέζι όπου θα καθόταν στη μέση της σκηνής, σε ένα από τα πιο ευφάνταστα καλοσωρίσματα που έχουμε δει σε εγχώριες συνεντεύξεις τύπου. Δίπλα της, οι μουσικοί της Παναγιώτης Τσεβάς, Γιώργος Λιμάκης & Άρης Ζέρβας, με φόντο το σκηνικό της Δήμητρας Σπυρίδωνος. Ήταν ένα καλοσώρισμα το οποίο έδινε μια μεστή πρώτη γεύση της παράστασης που συνεχίζει φέτος για 2η χρονιά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της.
 
Η Χάρις Αλεξίου και ο σκηνοθέτης του Χειρογράφου Γιώργος Νανούρης καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους, απολογούμενοι που δεν τους κάλεσαν πέρυσι -ως είθισται- καθώς, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη «δεν ξέραμε κι εμείς τι ακριβώς είναι αυτό που ετοιμάζουμε».

Αυτό που ετοίμασαν, ωστόσο, μια συρραφή βιωματικών κατά βάση κειμένων της Αλεξίου επενδυμένα με μια επιλογή τραγουδιών -«όχι των επιτυχιών που λέμε στις συναυλίες και συμμετέχει ο κόσμος, αλλά εκείνων που ταιριάζουν στο πνεύμα του λόγου και του έργου»- οδήγησε σε μια μεγάλη επιτυχία και έτυχε της θερμής υποδοχής τόσο του κόσμου όσο και των κριτικών. Υποδοχή που έδωσε στην αγαπημένη τραγουδίστρια (όπως η ίδια δήλωσε) τη δύναμη να επαναλάβει το ντεμπούτο θεατρικό της εγχείρημα και να επεκτείνει το ταξίδι, πραγματοποιώντας μια περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, η οποία θα φτάσει έως και το Τελ Αβίβ.

Το Χειρόγραφο είναι ένα αδιαμφισβήτητα αυτοαναφορικό κείμενο, σύμφωνα όμως με την Αλεξίου «μέσα από την τριβή και τη δουλειά, το αντιμετωπίζω πια σαν την ιστορία μιας γυναίκας. Θα μπορούσε να είναι και μια άλλη γυναίκα, όχι εγώ. Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο. Τα βιώματα και οι εμπειρίες είναι κοινά». Και, συνεχίζοντας, είπε πως «Δεν περίμενα ποτέ να με πάει το Χειρόγραφο εκεί που με πήγε{...}Δεν ξέρω αν με βαρεθήκατε εσείς, όμως εγώ δεν έχω βαρεθεί τον εαυτό μου και είμαι έτοιμη για πολλά ακόμη ωραία πράγματα».

*Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χειρόγραφο» σε κείμενα Χάρις Αλεξίου και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, θα παιχτεί στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου για 12 παραστάσεις, από 12 έως 30 Οκτωβρίου.

{youtube}2KQ3hF0m8pM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured