Αναστασία Τουρούτογλου

Νέες αναταράξεις στο πώς λειτουργεί η ΑΕΠΙ προκαλούν τα όσα κατήγγειλε πριν λίγες μέρες η Αναστασία Μουτσάτσου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο Facebook. 

Μέχρι τώρα, το σύστημα που εφαρμοζόταν στις εγχώριες συναυλίες ήταν ότι η ΑΕΠΙ έπαιρνε ποσοστό επί του εισιτηρίου, μετά την πραγματοποίηση του live.

Σύμφωνα όμως με τη Μουτσάτσου, απαιτήθηκε τώρα η προκαταβολική πληρωμή 2.000 ευρώ, με τον ΦΠΑ, προκειμένου να «επιτραπεί» η διεξαγωγή της συναυλιας 50+1 Χρόνια Νότης Μαυρουδής στο θέατρο Πέτρας (14 Σεπτέμβρη), στην οποία και επρόκειτο να συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια, μαζί με τη Νένα Βενετσάνου και τον Γιώργο Τοσικιάν: «Μετά την εκκαθάριση, όπως μας είπαν, θα πληρώσουμε τη διαφορά ή θα μας επιστραφούν τα παραπάνω χρήματα», επεξηγεί στα σχόλια η Μουτσάτσου. Αδυνατώντας να πραγματοποιήσουν μια τέτοια πληρωμή, προχώρησαν σε ακύρωση της βραδιάς.

Η Μουτσάτσου τονίζει πως, τόσο η ίδια, όσο και οι συνάδελφοί της Βενετσάνου & Τοσικιάν είναι μέλη της ΑΕΠΙ και συμπληρώνει: «Με αυτήν της την αποφαςη η ΑΕΠΙ προκειμένου να προστατέψει το πνευματικό δικαίωμα ως οφείλει, δημιουργεί ακόμα ένα εμπόδιο, μετά την υπερφορολόγηση και την κρίση, στην πιθανότητα να επιβιώσει ένας καλλιτέχνης από το έργο του».

{youtube}zNnsyXr4ZBc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured