Αναστασία Τουρούτογλου

Το θέατρο του Λυκαβηττού, όπου έχουμε δει τόσες και τόσες συναυλίες, διάλεξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την εκδήλωση του νέου κόμματός της Πλεύση Ελευθερίας, που συνέπεσε με την επέτειο του περσινού δημοψηφίσματος, το οποίο τόσο μας είχε διχάσει σε ΟΧΙ και ΝΑΙ. Στα πλαίσια όμως αυτής ακριβώς της εκδήλωσης, έριξε και τη «βόμβα»: το θέατρο του Λυκαβηττού συγκαταλέγεται στα ακίνητα του Δημοσίου που τίθονται προς πώληση σε ιδιώτες.

Σχολιάζοντας το θέμα στην Καθημερινή, η Όλγα Σέλλα έγραψε: «Σκέφτομαι ακόμα, ότι αν βρεθεί ένας ιδιώτης να το αναμορφώσει, και μας θαμπώσει η αναμόρφωσή του, μετά θα κοιταζόμαστε μεταξύ μας και θα λέμε: «Τι θα γίνει άμα πάει στα χέρια του δημοσίου»; Εχουμε πρόσφατο παράδειγμα...».

Ωστόσο η εικόνα που αποτυπώθηκε στα social media δεν είναι ανάλογη της άποψής της, καθώς πάρα πολλοί μουσικόφιλοι δεν έκατσαν να ψάξουν την ορθότητα ή μη της κίνησης, μα προέταξαν τις αναμνήσεις τους, δείχνοντας και μια καχυποψία για το τι θα πει στην πράξη «ιδιωτική αξιοποίηση» του θεάτρου του Λυκαβηττού.

Γεγονός πάντως, όπως έγραψε και ο Στέλιος Γουναράς στο Musicpaper.gr, είναι πως μέχρι την πώλησή του, δεν θα δούμε εκεί ξανά κάποια συναυλία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, θυμόμαστε τον Morrissey να τραγουδάει το "How Soon Is Now?" σε έναν κατάμεστο Λυκαβηττό. Είναι 4 μόλις καλοκαίρια πριν, στις 16 Ιουλίου του 2012.

{youtube}nVmN3yO6qXA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured