Αναστασία Τουρούτογλου

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στον Τέρρυ Παπαντίνα λίγο πριν μας χτυπήσει η Κρίση, το 2009, όταν και προβλήθηκε στα σινεμά η αφιερωμένη στη ζωή του ταινία του Δημήτρη Αθυρίδη, T 4 Trouble.

Το ευρύτερο κοινό είχε τότε την ευκαιρία να μάθει δυο πράγματα για αυτόν τον κιθαρίστα και τραγουδοποιό από την Καστοριά, που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο ταλαντούχες μα και ιδιόρρυθμες περσόνες του ελληνικού ροκ. Αλλά και την ευκαιρία να τον δει live στο An Club, μαζί με τους Self Admiration Society.

Ο Παπαντίνας γεννήθηκε μεν στην Καστοριά, μα μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στη Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) το 1967. Στην ανατέλλουσα rock 'n' roll σκηνή της χώρας, το φοβερό του παίξιμο στην ηλεκτρική κιθάρα τον κατέστησε αμέσως διάσημο και σύντομα βρέθηκε στις τάξεις των Fratelli και ύστερα στους Μακεδονομάχους, όπου για 4 μήνες τραγουδούσε και ο Νίκος Παπάζογλου. Μετά από μια περίοδο αδράνειας, επανεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως μέλος της Εταιρείας Καλλιτεχνών του Παύλου Σιδηρόπουλου, ενώ ύστερα έφτιαξε τους Bicycle, το πρώτο του προσωπικό σχήμα. Το ομώνυμο άλμπουμ τους, ωστόσο, ήταν απογοήτευση. Μετά από αυτό το σχήμα διαλύθηκε και ο Παπαντίνας εξαφανίστηκε μέχρι το 1996, όταν σχημάτισε τους T 4 Trouble στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τέρρυ Παπαντίνας πέθανε χθες στα 64 του χρόνια, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια. Η κηδεία του θα γίνει στην Καστοριά.

{youtube}onJVpiANB9k{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured