Αναστασία Τουρούτογλου

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο ελληνικός δίσκος που βρέθηκε πέρυσι στην κορυφή των 15 εγχώριων επιλογών του Avopolis (δες εδώ), εκδίδεται τώρα και σε βινύλιο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την αρχική του δημοσιοποίηση. 

Ο λόγος βέβαια για το Μέσα Στον Πόνο Ειν’ Η Χαρά, Μεσ’ Στη Χαρά Είναι Ο Πόνος του Μπάμπη Παπαδόπουλου, που κυκλοφορεί σήμερα σε βινύλιο από την Puzzlemusik, σε συνεργασία με τη b-Otherside. Για την ιστορία, ο ιδιαίτερος τίτλος είναι δανεισμένος από το ομώνυμο κρητικό τραγούδι του Γιάννη Δερμιτζάκη (Δερμιτζογιάννη, 1907-1984). Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε  στο στούντιο Royal Alzheimer Hall την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, με μηχανικούς ήχου τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα, οι οποίοι υπογράφουν τόσο τις μίξεις όσο και το mastering.

Τα είχε γράψει και στην κριτική του ο Μιχάλης Τσαντίλας (δες εδώ), τα λέει όμως ορθά και το συνοδευτικό δελτίο τύπου: «Από τη μάλλον μακρινή – αλλά  πάντα επίκαιρη – εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις  πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Να μας εντυπωσιάζει τεχνικά χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Να ντύνει με μελωδίες και τη μελαγχολία μας και τη χαρά μας».

Την κυκλοφορία του βινυλίου συνοδεύει η συναυλία του Μπάμπη Παπαδόπουλου στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17) την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα ανακοινωθούν έγκαιρα, είναι όμως βέβαιο πως τον Παπαδόπουλο θα πλαισιώσουν και πάλι οι συνοδοιπόροι του στις συναυλίες των τελευταίων χρόνων, οι οποίοι συμμετέχουν άλλωστε και στο άλμπουμ: Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί) και Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα).

{youtube}lnmgrUbUIM4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured