Αναστασία Τουρούτογλου

 

The Cruise 2016 Campaign: έτσι βάφτισε ο οίκος Gucci τη νέα του διαφημιστική εκστρατεία για τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που λανσάρει στην αγορά κατά την τρέχουσα σαιζόν. 

Όσοι όμως είδαν το διαφημιστικό clip που σκηνοθέτησε ο Glen Luchford (δείτε το στο τέλος) και θυμούνταν καλά τα πεπραγμένα του ελληνικού ροκ underground των 1980s, έπαθαν σοκ ακούγοντας ως μουσική επένδυση τη διασκευή των «δικών μας» Alive She Died στο "She's Lost Control" των Joy Division!

Οι Αθηναίοι Alive She Died δεν σημείωσαν την παραμικρή επιτυχία όταν δραστηριοποιήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, καταχωρήθηκαν όμως στις πρώτες goth rock απόπειρες που έγιναν στη χώρα μας και άφησαν πίσω τους δύο self-released κασέτες, προτού διαλυθούν το 1987. Η εκδοχή τους για το "She's Lost Control" βρίσκεται στην πρώτη από αυτές, ονόματι Viva Voce (1985), την οποία κυκλοφόρησαν λίγο μετά το πρώτο τους live στον Πήγασο.

Ηγετική μορφή της μπάντας ήταν η Δάφνη Γερογιάννη, την οποία πλαισίωναν ο Γιώργος Μπουσούνης, ο Ξενοφών Ξένιος, ο  Γεώργιος Γκίνης και η Τίνα Γκούτη.

Αξίζει να ακούσετε τη διασκευή τους, η οποία είναι εξαιρετική, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν τις τεχνικές δυνατότητες του εγχώριου underground πίσω στη δεκαετία του 1980.

{youtube}qQOppPHIOHk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured