Αναστασία Τουρούτογλου

 

Έσβησε στα 89 του ο Κώστας Βίρβος, ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς στιχουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, που άφησε πάνω από 2.000 κομμάτια στη δισκογραφία, με πολλά εξ αυτών να μιλάνε από μόνα τους για το ταλέντο του.

Με καταγωγή από τα Τρίκαλα, ο Βίρβος δραστηριοποιήθηκε από νωρίς ως στιχουργός, ξεκινώντας ήδη από το 1948 –όταν έντυσε τη μελωδία του Απόστολου Καλδάρα για το "Να Το Βρεις Από Άλλη", κομμάτι το οποίο ερμήνευσε η Σούλα Καλφοπούλου με τον Μάρκο Βαμβακάρη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλά κορυφαία ονόματα, τόσο συνθετών (Βασίλης Τσιτσάνης, Μίκης Θεοδωράκης κ.ά), όσο και ερμηνευτών (Στέλιος Καζαντζίδης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιώργος Νταλάρας κ.ά.), βάζοντας την υπογραφή του σε περίφημα τραγούδια όπως "Της Γερακίνας Γιος", "Το Κουρασμένο Βήμα Σου", "Ένα Όμορφο Αμάξι Με Δυο Άλογα", "Νυχτερίδες Και Αράχνες", "Θα Κάνω Ντου Βρε Πονηρή", "Γεννήθηκα Για Να Πονώ" και άλλα πολλά, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο ύμνος για την ποδοσφαιρική ομάδα της γενέτειρας πόλης του.

Ο Κώστας Βίρβος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ζούσε διασωληνωμένος στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Ο δήμος Τρικάλων, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον πολιτισμό, έχει δώσει το όνομά του στο 32ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. 

{youtube}dzS9YbA9HY8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured