Δελτίο Τύπου

Το Sonik έφτασε λοιπόν στο τεύχος 100, συμπληρώνοντας 10 χρόνια δράσης, σε ένα σκηνικό που χαρακτηριζόταν «άνυδρο» για τέτοιες προσπάθειες ήδη πολύ πριν την Κρίση, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και της «ισχυρής Ελλάδας».

Το νούμερο 100 αποφασίσαμε έτσι να είναι μια δική μας γιορτή. Ένα τεύχος αφιερωμένο στους διάφορους «τρελούς» που ενεπλάκησαν ή εμπλέκονται σήμερα στη Sonik περιπέτεια, αλλά και στους πιστούς αναγνώστες που, σε πείσμα καιρών και προβλέψεων, πίστεψαν στο περιοδικό, το εμπιστεύτηκαν και του επέτρεψαν να υπάρξει. 

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτιμά τη Sonik δεκαετία 2004/2014, εστιάζοντας σε 50 πρόσωπα –35 διεθνή + 15 ελληνικά– που μπήκαν στη δισκογραφία (και διακρίθηκαν) το ίδιο περίπου διάστημα με τη δική μας έναρξη δραστηριοτήτων. Και βέβαια κοιτάζει και στους δίσκους μα και στα τραγούδια που διακρίθηκαν σε αυτή τη δεκαετία, διαλέγοντας τα 100 καλύτερα ελληνικά και διεθνή άλμπουμ, καθώς και τα 100 καλύτερα ελληνικά και διεθνή τραγούδια. 

Κοντά μας, ειδικά γι' αυτό το τεύχος, βρέθηκαν και κάμποσοι καλεσμένοι από τον ευρύτερο χώρο, συνεισφέροντας κείμενα: Δήμητρα Γαλάνη, Αναστασία Γρηγοριάδου, Νίκος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Ρουμπίνη Διαμαντοπούλου, Αντώνης Κανάκης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κατερίνα Καφετζή, Δημήτρης Ν. Μανιάτης, Μαρία Μαρκουλή, Μάκης Μηλάτος, Χρύσα Οικονομοπούλου, Πάνος Πανότας, Μαρία Παππά, Γιάννης Πετρίδης, Φώντας Τρούσσας, Ναταλία Τσιριγώτη, Μάρκος Φράγκος. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured