Δελτίο Τύπου

Από τα πρώτα θεματικά site στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το Avopolis Music Network (www.avopolis.gr) είναι το μοναδικό που όχι μόνο επιβίωσε, αλλά εξελίχθηκε και παραμένει το κορυφαίο σε επισκεψιμότητα στον τομέα του (μουσική)... Δεν παρέμεινε απλώς ως ζωντανή ιστορία του διαδικτύου, αλλά είτε μόνο του, είτε παρέα με άλλα site (www.platform.gr, www.allyou.gr), περιοδικά (sonik) και εκδόσεις βιβλίων της Brainfood, αποτελεί μια έγκυρη και συνεχή πηγή ενημέρωσης, από ανθρώπους που αγαπούν το πρωτότυπο content.
 
Το 2014, που κλείνει σε λίγες εβδομάδες, είναι η χρονιά ενηλικίωσής του: Εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 πιλοτικά, όταν παγκοσμίως υπήρχαν μετά βίας 10 «ηλεκτρονικά μουσικά περιοδικά», και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς είχε ήδη γεμίσει με μουσικά άρθρα, κριτικές, νέα, παράλληλα με μια ζωντανή bbs που φιλοξενούσε η τότε Compulink, από το 1995. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει «έμπνευση για μια γενιά 25ρηδων» και «ανάγκη για το ελληνικό internet», «εξαιτίας του ζωντανού λόγου του και των ιδεών του που έρχονται κόντρα με τη μουσική βιομηχανία» (άρθρο στο Βήμα της Κυριακής, το 1999), ήταν αυτό που προειδοποίησε από το 1997 για τις σαρωτικές αλλαγές στη μουσική βιομηχανία, προβλέποντας τι θα συμβεί με την έλευση του -φρέσκου τότε- mp3, πριν την εμφάνιση καν του Napster. Ήταν αυτό που το 2000 συγκέντρωσε και τα υπόλοιπα μουσικά site, κάνοντας μια διεθνή έρευνα για το μέλλον της ψηφιακής μουσικής, ερευνώντας ένα συνδρομητικό μοντέλο ακρόασης του συνόλου της μουσικής παραγωγής, μοντέλο που βρίσκει σήμερα την εφαρμογή του. Ήταν αυτό που για πρώτη φορά, στις αρχές των ‘00s, επιχείρησε να ξεπεράσει τα στεγανά του μουσικού Τύπου και του κοινού, και να συμπεριλάβει σε ένα χώρο τόσο το εναλλακτικό ροκ, όσο και την παραδοσιακή μας μουσική (μαζί με πολλά άλλα είδη μουσικής) με κύριο όπλο τη γνώση του κάθε αντικειμένου και την άποψη.
 
Από τους 20.000 φανατικούς μουσικόφιλους και την (αποκλειστικά) διεθνή μουσική κάλυψη, σήμερα είναι ένα μουσικό μέσο που διαβάζουν 530.000 Έλληνες και καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής, ελληνικής ή διεθνούς, από pop και rock, μέχρι έντεχνο, παραδοσιακό, κλασική μουσική, jazz και metal, με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους και με κάλυψη δεκάδων συναυλιακών γεγονότων το μήνα, με κριτικές και φωτογραφίες. Με την πληρέστερη ατζέντα συναυλιών, dj sets, events, μουσικών παραστάσεων και φεστιβάλ. Με νέα και συνεντεύξεις με ονόματα που αξίζει να προβληθούν, αλλά και μεγάλους καλλιτέχνες: Buena Vista Social Club, Duran Duran, James, Schiller, Eric Burdon, Peter Hook, Royksopp, Yann Tiersen, Μίκης Θεοδωράκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Νατάσσα Μποφίλιου, Παύλος Παυλίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Stavento, Monika, Baby Guru, ανήκουν στους εκατοντάδες καλλιτέχνες που έδωσαν τον τελευταίο χρόνο συνέντευξη στο Avopolis Music Network.
 
Σήμερα παραμένει, όχι μόνο το πιο δημοφιλές μουσικό portal, αλλά και ένα από τα πρώτα entertainment sites στην Ελλάδα.
 
18 χρονών, πλέον, το Avopolis.gr, ετοιμάζει το party ενηλικίωσής του. Την ενηλικίωση αυτή θα γιορτάσει παρέα με φίλους από τη μουσική και τη μουσική βιομηχανία γενικότερα, αλλά και τους συντάκτες και αναγνώστες, με ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, και στο οποίο θα συμμετάσχουν άνθρωποι της μουσικής και καλλιτέχνες, από Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Αλλά κυρίως με ένα μεγάλο party!
 
To Σάββατο 13 Δεκεμβρίου μην κανονίσετε τίποτα άλλο! 
 
Θα σας περιμένει η ομάδα του Avopolis Music Network στο ΦΟΥΑΡ (Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, Μοναστηράκι/Καπνικαρέα, πολύ κοντά στο μετρό "Μοναστηράκι").
 
Αναμένεται πραγματικό party, με DJs τους συντάκτες του Avopolis.gr Ανδρέα Κύρκο, Τάσο Μαγιόπουλο, Μάνο Μπούρα & Κωνσταντίνο Τσάβαλο
 
Kάνε τώρα join στο event του πάρτι στο facebook: www.facebook.com/events/839234952764796/?pnref=story
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured