Δελτίο Τύπου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Syros Jazz Festival, το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

20.00: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος
21.30: Πέτρος Κλαμπάνης

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τον κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις από το πρόσφατο άλμπουμ με τίτλο Leoforio, και συνεχίζεται με τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, που εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη εδώ και αρκετά χρόνια κάνει σημαντική διεθνή καριέρα. Ο μπασίστας θα παρουσιάσει το Rooftop Stories, ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο project.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

19.30: In Situ
21.30: Triplicity

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ανοίγει με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση “In Situ” του Άκη Κερσανίδη και της Χρύσας Τζελέπη. Η προβολή θα γίνει παρουσία των δημιουργών της ταινίας. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το γκρουπ Triplicity, ένα τρίο που συνδυάζει επιρροές από τις παραδοσιακές φόρμες της τζαζ και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις του ροκ μέχρι την αφρικάνικη πολυρυθμία, σε ένα ηλεκτρικό και γεμάτο με διάθεση για περιπέτεια άκουσμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

20.00: Symmetry
21.30: Craig Handy & Yiannis Kassetas Quintet

Την τελευταία μέρα του τριημέρου θα ανοίξει η Symmetry Band του μπασίστα Μιχάλη Μέσσιου, ένα από τα καλύτερα σχήματα της Κυπριακής σκηνής και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Craig Handy - Yiannis Kassetas Group, μια μοναδική συνύπαρξη του σπουδαίου Αμερικανού σαξοφωνίστα Craig Handy με τον Έλληνα σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

{youtube}gwl5sN-ECog{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured