Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Άκης Χρήστου

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Μετά τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, βγαίνει ξανά στο δρόμο συνεχίζοντας το ταξίδι, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια παράσταση από αυτές που χαράσσουν την μνήμη.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον εξαιρετικό Θοδωρή Οικονόμου, συνεχίζουν το θρίαμβο και το καλοκαίρι, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη, κεντρική δε θέση σε αυτήν έχουν η μεγάλη συναυλία στην Πάτρα (Παρασκευή 13 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο) στην οποία θα παρουσιαστεί το περίφημο Μαουτχάουζεν των Μίκη Θεοδωράκη & Ιάκωβου Καμπανέλλη, καθώς και οι 6 συνολικά εμφανίσεις στην Αθήνα: την Τρίτη 10 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς θα παιχτεί το πρόγραμμα της περιοδείας με τον Θοδωρή Οικονόμου, την Τρίτη 24 Ιουλίου στο Ζάππειο η Αντωνοπούλου συμπράττει με την Ορχήστρα της ΕΡΤ σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, στις 2 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται στο Θέατρο του Αιγάλεω με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γιώργο Μεράντζα, στις 3 Σεπτεμβρίου παίζει στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, στις 5 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου στο πλαίσιο του φεστιβάλ MUSIC NOW: Μέρες Μουσικής στην Πόλη (είσοδος ελεύθερη, συλλέγονται όμως τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου) και, τέλος, στις 12 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας, με τον Θοδωρή Οικονόμου και τη Μαρία Φαραντούρη.

Αναλυτικά οι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας (το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς):

10/7 Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (με Θ. Οικονόμου)

13/7 Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας (Μαουτχάουζεν Θεοδωράκη - Καμπανέλλη με Συμφωνικό σχήμα Δημοτικού Ωδείου)

16/7 Κοζάνη - Αφιέρωμα στο Μ. Ελευθερίου (με Θ. Οικονόμου και Τ. Νούσια)

17/7 Καστοριά - Αφιέρωμα στο Μ. Ελευθερίου (με Θ. Οικονόμου και Τ. Νούσια)

18/7 Πτολεμαΐδα - Αφιέρωμα στο Μ. Ελευθερίου (με Θ. Οικονόμου και Τ. Νούσια)

20/7 Αίγιο, Σελιανίτικα (με Θ. Οικονόμου)

24/7 Ζάππειο Μέγαρο (Ορχήστρα της ΕΡΤ - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι)

26/7 Μυστράς (με Θ. Οικονόμου)

27/7 Μυτιλήνη, Κάτω Κάστρο (με Θ. Οικονόμου)

29/7 Χανιά - Αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη (με Κ. Θωμαΐδη)

2/8 Κως, Ρωμαϊκό Ωδείο - Θεατρικά τραγούδια (με τον Κ. Φάμη και τον Τ. Φαραζή)

4/8 Ηράκλειο, Πύλη Βηθλεέμ (με Θ. Οικονόμου)

6/8 Σίφνος - Θεατρικά τραγούδια (με τον Κ. Φάμη και τον Τ. Φαραζή)

9/8 Θάσος, Φεστιβάλ Νεολαίας (με Θ. Οικονόμου)

13/8 Πάρος, Λεύκες - Θεατρικά τραγούδια (με τον Κ. Φάμη και τον Τ. Φαραζή)

18/8 Βιάννος Ηρακλείου, στο Μουσείο (με «ΑΡΜΟΣ»)

24/8 Χαλκιδική, Άθυτος (με Θ. Οικονόμου & Κ. Θωμαΐδη)

2/9 Αιγάλεω, Θέατρο (με Θ. Μικρούτσικο, Γ. Κότσιρα, Χρ. Θηβαίο, Γ. Μεράντζα)

3/9 Πετρούπολη, Θέατρο (με Μ. Ανδρουλιδάκη)

5/9 Υπαίθριο Θέατρο Ζωγράφου (με Θ.Οικονόμου)

14/9 Λιβαδειά - Φεστιβάλ Νεολαίας (με Θ. Οικονόμου)

15/9 Χαλκίδα - Φεστιβάλ Νεολαίας (με Θ. Οικονόμου)

16/9 Ηράκλειο - Φεστιβάλ Νεολαίας (με «ΑΡΜΟΣ»)

17/9 Αισχύλεια (με Θ. Μικρούτσικο, Μ. Πασχαλίδη, Κ. Θωμαΐδη, Γ. Μεράντζα)

12/10 Αθήνα, Πάρκο Ελευθερίας (με Μ. Φαραντούρη & Θ. Οικονόμου)

{youtube}CmtUZ6ysIAw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured