Δελτίο Τύπου

10 χρόνια μετά…

Θα μπορούσαμε να γράφουμε κατεβατά για καλές και κακές στιγμές και γεγονότα γύρω από αυτό το γκρουπ. Θα μοιραστούμε κάποια πράγματα που οι περισσότεροι πέρα απο στενούς φίλους δε θα γνωρίζετε.

Όπως και οι περισσότεροι της γενιάς μας, ξεκινήσαμε να ψαχνόμαστε με το Hip Hop στα τέλη της δεκαετίας του 90. Μέσα απο τις κόντρες που γεννάει αυτή η μουσική λόγο της αμεσότητας της, καλώς η κακώς στην Ελλάδα είχαν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα. Τότε ίσως να νομίζαμε οτι το κάναμε απο άποψη, αλλά όταν το σκέφτεσαι 20 χρόνια μετά, συνειδητοποιείς ότι απλά ξεβράστηκες στη μια ή την άλλη πλευρά λόγω του κύκλου σου ή της παρέας που βρισκόσουν. Όπως οι περισσότεροι θα ξέρετε τα Χνάρια ξεκίνησαμε τη πορεία μας μέσα απο αυτή τη κατάσταση που λεγόταν low bap. Καθώς εκεί γνωριστήκαμε και που για εμάς δεν ήτανε τίποτα άλλο από μια μεγάλη παρέα που ανταλλάζαμε μουσικές, ιδέες και όχι μονο.

Τα Χνάρια πολύ πριν φτιαχτούν δεν ήταν τίποτα άλλο από μια παρέα τριων ατόμων που αγαπούσαν το hip hop και τη κατάσταση που βρίσκονταν, το low bap δηλαδή τότε. Κάτι που στήριξαμε σαν άνθρωποι με πάρα πολλές προσωπικές θυσίες παρατώντας δουλειές, σπουδές, φίλους προσωπικό χρόνο. Κι αυτό γιατί πραγματικά έχουμε μάθει να αγαπάμε και να είμαστε πιστοί σε όποιον έχουμε δίπλα μας και αλληλο-στηριζόμαστε. Όπως δηλαδή κάνουμε και σήμερα με τους όσους ανθρώπους έχουμε γνωρίσει και σεβόμαστε μέσα από το hip hop.

Το 2007 έπεσε η ιδέα να φτιαχτεί το γκρουπ. Όπως και αρμόζει σε ενα hip hop group όλοι οι στίχοι και οι παραγωγές και στους 4 δίσκους μας ξεκινούσαν απο εμάς και τελειώναν σε μας και τη κρίση μας. Aσχέτως με το τι σας έχουν ποτίσει ή φαντάζεστε οι περισσότεροι, και δικαιολογημένα λόγω του ότι στα περισσότερα low bap γκρουπ τότε που είχαν δισκογραφία στη Freestyle Productions δε γινόταν αυτό, είναι ανάγκη μας να το διευκρινήσουμε καθώς έχουν ειπωθεί διάφορα και έχουν καπελωθεί πολλά πράγματα που φτιάξαμε με ιδρώτα.

Αυτή τη μέρα 10 χρόνια πριν, το 2008 δηλαδή ξεκινήσαμε να υπάρχουμε και δισκογραφικά ως γκρουπ με το ΕΡ Iconoclasta που κυκλοφόρησε σε βινύλιο. Από τότε ως και το 2013 κυκλοφορήσαμε 4 δίσκους με αποκορύφωμα το live σταθμό, στο ΑΝ για τη παρουσίαση του δίσκου 7985 τον Νοέμβριο του 2013. Που ήταν και η μέρα που τραβήξαμε τη γραμμή που αποφασίσαμε να αφοσιωθούμε εξ’ ολοκλήρου στο γκρουπ και να κάνουμε πράγματα πλέον μόνο για εμάς και γι’αυτούς που μας στηρίζουν. Από τότε κυκλοφορήσαμε πολλές σόλο δουλειές και κάναμε αμέτρητα live.

Πρίν λίγους μήνες με καθαρό μυαλό και πιο ώριμοι πλέον κυκλοφορήσαμε ιντερνετικά τη Φασαρία. Ένα ΕΡ που παρ΄ όλο που αποτελείται τα πιο λίγα track που χουμε βάλει ποτέ σε δίσκο, είναι πολύ πιο γεμάτο με νόημα και ουσία από οτι άλλο έχουμε κυκλοφορήσει ως τώρα. Σε πολύ λίγες μέρες θα το έχουμε και σε βινύλιο ενώ τη Παρασκευή στις 13 Απριλίου θα γίνει η live παρουσίαση του δίσκου στο Ίλιον γιορτάζοντας τα 10 χρόνια παρουσίας μας σ’αυτή τη σκηνή.

Με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας μας σα γκρουπ σ’ αυτή τη πολυ-αγαπημένη αλλα και ταλαιπωρημένη σκηνή που λέγεται Hip Hop θέλουμε να προσκαλέσουμε όσους το αγαπάνε και το στηρίζουν πραγματικά να βρίσκονται εκεί. Να βρίσκονται εκεί όσοι καταλαβαίνουν πως το hip hop δεν ειναι απλά μουσική, και αυτό γιατί έχουν μάθει να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το δήθεν και τη κοροϊδία και στηρίζουν αυτούς που πρέπει. Γιατι χωρίς αυτή τη στήριξη και την επιλογή του κοινού αναλόγως με τις πράξεις και τη στάση του κάθε Ραπερ το hip hop θα ήταν απλά μουσική.

Χνάρια 18-02-2018
Περήφανοι για όσα κάναμε και δεν κάναμε, είπαμε και δεν είπαμε.
Οι τρεις κόσμοι Brak, On Axis, Dj Moya

Guests:

Λογος Τιμης Λ.Τ
Fer De Lance
Lyrical Punishment
ΟΝΕΙΡΟΛΑΓΝΟΙ OFFICIAL

warm up:

DJ Mysterons
Le Fou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΙΛΙΟΝ plus
Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων (κοντά στον ΗΣΑΠ Βικτώρια)

πόρτες: 21.00
είσοδος: 6 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

Ιμάντας (Σαρρή 46, Ψυρρή)

{youtube}Zn6e0xC0Moo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured