Δελτίο Τύπου

Συναυλία - αφιέρωμα
στην Βυζαντινή και Δημοτική Παράδοση των Χριστουγέννων
με τη Νεκταρία Καραντζή
 
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30
Παναγία Σκριπούς Ορχομενού
είσοδος ελεύθερη

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στον Ιστορικό Ναό της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό, συναυλία με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, κάλαντα Χριστουγέννων και επιλεγμένα τραγούδια της Παραδοσης, με κεντρικό πρόσωπο την καταξιωμένη ερμηνεύτρια του βυζαντινού και αρχέγονου παραδοσιακού μέλους, Νεκταρία Καραντζή.

Η Νεκταρία Καραντζή αποτελεί τη μοναδική Ελληνίδα ψάλτρια που έχει καταγράψει δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και που έχει μεταφέρει, ως Ελληνίδα γυναίκα υμνωδός, τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική εκτός των Ελληνικών συνόρων.

Στον διεθνή τύπο έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του θρησκευτικού μέλους, ενώ έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα της Ευρώπης, όπως η  Ακαδημία Λιστ, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο.

Στο πρόγραμμα θα λάβουν επίσης μέρος η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Ηλία Στάθη και η Χορωδία της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέργιου Βαράκη.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Οικολόγων και Φυσιολατρών Ορχομενού.

{youtube}0pMg8oF7MWA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured