Δελτίο Τύπου

 

FOUGARO JAZZ FESTIVAL #3

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 9.30μμ

4 Μουσικά σχήματα 

σ' ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα από το swing μέχρι και τη σύγχρονη jazz

Το Φουγάρο διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Fougaro Jazz Festival #3, και υποδέχεται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 9.30μμ τέσσερα ξεχωριστά σχήματα από την εγχώρια σκηνή.

Οι μουσικοί θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις καθώς και αγαπημένα Jazz standards. Ειδικά όμως την 2η μέρα, θα γιορτάσουμε το είδος της τζαζ που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ το 1935 στην Αμερική, το SWING !

Η ονομασία σημαίνει κουνιέμαι, ακριβώς γιατί η μουσική είναι εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυάζεται με τον αντίστοιχο χορό.

HAPPY BIRTHDAY SWING !

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Fougaro Jazz Festival #3 έχει ο Χάρης Καββαδίας.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

''Jazz is the big brother of Revolution. Revolution follows it around.'' MILES DAVIS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/10

21.30 - 22.30 DIMITRI VASSILAKIS TRIO

23.00 - 24.00 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

21.30 - 22.30 LES TROIS FEMMES

23.00 - 24.00 SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES

DIMITRI VASSILAKIS TRIO

Γεννημένος στην Αθήνα το 1961, ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις στην ιστορική λονδρέζικη Candid Records (σε 4 άλμπουμ). Είναι απόφοιτος του London College of Music με δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο, με πανεπιστημιακή υποτροφία από τον Βρετανικό Συμβούλιο και πτυχιούχος LRAM στην Διδασκαλία της jazz. Tαξιδεύει και παρουσιάζει την μουσική του συνεχώς στον κόσμο σε φεστιβάλ με βάση του το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Στην Θεσσαλονίκη διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στο FJF#3 θα παρουσιάσει κομμάτια από την βραβευμένη του δισκογραφία για την Candid Records, καθώς νέο υλικό και αγαπημένα jazz standards. Mαζί του οι κορυφαίοι μουσικοί Μάνος Σαριδάκης (πλήκτρα), Γιώργος Κωστελέτος (τύμπανα).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε μουσική στο Berklee College of Music στις ΗΠΑ οπού έζησε 5 χρόνια. Το 2011 ηχογράφησε το πρώτο της δίσκο και από τότε κάνει συναυλίες στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Το 2012 έκανε την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο του θεάτρου γράφοντας την μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου και έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής από τα βραβεία κοινού του περιοδικού Αθηνοράματος . Έχει γράψει επίσης μουσική για τις παραστάσεις "Τρωικός Πόλεμος", "Βlasted", για την ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη όπου ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μουσικής από τη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και τέλος για τη παράσταση  "Η Μεγάλη Χίμαιρα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου θα παιχτεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία από τον Οκτώβριο. Στο FJF #3 θα είναι μαζί της κορυφαίοι μουσικοί, όπως οι : Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (ντραμς). Special guest ο Federico Nathan από την Oυρουγουάη.

SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES

Στα 14 της η Sugahspank! πρωτανέβηκε στην underground σκηνή. Το 2008 κυκλοφορεί το άλμπουμ της '' The incredible, the invisible '' όπου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.  Οι Swing Shoes ξεκίνησαν το 2006 σαν κιθαριστικό ντουέτο, παίζοντας στο δρόμο ένα μείγμα από swing και παραδοσιακά κομμάτια. Το πρώτο τους album '' Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes '' παίρνει πολύ καλές κριτικές. Μαζί, συνεργάζονται από το 2009 δίνοντας συναυλίες  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φέτος κυκλοφόρησαν τo άλμπουμ “A Holy Show" το οποίο ηχογράφησαν ζωντανά σε μία μέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Sugahspank! (φωνή), Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα), Γιώργος Κούτρας ( κιθάρα,slide κιθάρα, κλαρινέτο), Πάνος Τομαράς (μπάσο), Βαγγέλης Κασβίκης (ντραμς), και μαζί τους ο Ιάκωβος Κρόκος (φυσαρμόνικα)

LES TROIS FEMMES

Οι ''Les Trois Femmes'' είναι τρεις γυναίκες, τρεις φωνές, που ερμηνεύουν τζαζ standards των μεγάλων δημιουργών του μεσοπολέμου, δίνοντας ξανά ζωή, πνοή και παλμό με ένα αυθεντικό τρόπο. Εμπνευστής του σχήματος ο Μάρκος Παπασηφάκης με τις αυθεντικές ενορχηστρώσεις του. Οι ''Les Trois Femmes'' λοιπόν στρώνουν ένα μουσικό χαλί και σας καλούν να ταξιδέψετε μαζί τους στην εποχή της αθωότητας συμμετέχοντας στη 80η επέτειο της δημιουργίας του swing.

Μαντώ Παναγιωτάκη,Τατιάνα Μιχαηλίδου,Μύρτα Σακελλαρίου (φωνητικά), Μάρκος Παπασηφάκης (ηλ. κιθάρα / ενορχηστρώσεις),

Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο), Δημήτρης Καλονάρος (ντραμς)

{youtube}sRmgPCUq4n8{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured