Δελτίο Τύπου

Οι Villagers Of Ioannina City ξανά στο δρόμο! Η πιο πολυσυζητημένη μπάντα της εγχώριας σκηνής ξεκινά μία περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα συμπεριλάβει και τις δύο μεγαλύτερες πόλεις.
 
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, θα εμφανιστούν στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, οι Smallman, ένα group από τη Βουλγαρία που, όπως και οι V.I.C., συνδυάζει με μοναδικό τρόπο rock’n’roll / πειραματικούς / ψυχεδελικούς ήχους με παραδοσιακή μουσική.
 
Εισιτήρια προπωλούνται, προς 8 ευρώ, και για τις δύο συναυλίες: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr.
 
Στο ταμείο, και στις δύο πόλεις, η τιμή θα είναι 10 ευρώ.
 
Σάββατο 15 Νοεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr) και Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).
 
Οι Villagers of Ioannina City (γνωστοί και ως V.I.C.) σχηματίστηκαν το 2007, στα Γιάννενα. Στον ιδιαίτερο ήχο τους συναντιώνται οι ηλεκτρικές κιθάρες και η δυνατή rhythm section με τις μελωδίες του ηπειρώτικου κλαρίνου και τις πολυφωνίες.
 
Συνδυάζοντας επιρροές από post, stoner, experimental / psychedelic rock με τη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, κατόρθωσαν να αποκτήσουν γρήγορα ένα πολύ ισχυρό fan base στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων, τόσο σε φεστιβάλ όσο και σε headline shows. 
 
Ιδιάιτερη αίσθηση προκάλεσε και το ντεμπούτο album τους, “Riza”, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και γνώρισε καθολική αποδοχή από κριτικούς και κοινό. Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο album θα έχει την τιμητική του σε αυτές τις δύο μεγάλες συναυλίες του συγκροτήματος στο Fuzz Club και το Fix Factory of Sound, όμως θα ακουστούν και κομμάτια τόσο από το επερχόμενο νέο E.P. τους (η κυκλοφορία του τοποθετείται στις αρχές του Νοέμβρη) όσο και από το... μέλλον!
 
Η σύνθεση της μπάντας: Αλέξης Καραμέτης / κιθάρα - φωνή, Άκης Ζώης / μπάσο, Άρης Γιαννόπουλος / τύμπανα, Κωνσταντής Πιστιόλης / κλαρίνο - φωνητικά, Αχιλλέας Ράδης / πλήκτρα
Δισκογραφία:
“Promo”-2010, 
“Riza”-2014
 
Έγραψαν για τους Villagers of Ioannina City:
 
“Η δουλειά που έχουν κάνει οι VIC στον τομέα της ενορχήστρωσης είναι σεμιναριακή με δύο καταπληκτικά αποτελέσματα. Το ‘Riza’ δεν λογίζεται ως ένας δίσκος διασκευών, όχι μόνο λόγω του ότι περιλαμβάνει και δικές τους συνθέσεις, αλλά κυρίως επειδή βγάζει μια πρωτοτυπία που πιθανώς θα βρει κι άλλους μιμητές. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι η συμπεριφορά τους στις παραδοσιακές μας νότες. Το δημοτικό μας τραγούδι δεν είναι πολεμοχαρές ούτε πανηγυρτζίδικο. Είναι εδαφίσιο κι αέρινο, πουπουλένιο στις μύτες των ποδιών κι έτσι του φέρθηκαν, με σεβασμό και χωρίς υπερβολές.”
 
Γιώργος Ζαρκαδούλας / Rocking.gr
 
“Δικαίως λοιπόν υφίσταται ο ντόρος γύρω από τους Villagers Of Ioannina City, αν και ίσως όχι πάντοτε για τους σωστούς λόγους. Ακούγοντας το Riza καθίσταται εμφανές πως και αρκετή έμπνευση κρύβει, αλλά και αρκετή δουλειά προϋποθέτει ώστε αυτή η έμπνευση να ευοδωθεί σε ένα αποτέλεσμα ουσιώδες, πέρα από λειτουργικό. Δείχνει επίσης να είναι μια τίμια και ειλικρινής δουλειά, φτιαγμένη από ανθρώπους που (εικάζω πως) μεγάλωσαν με ακούσματα τύπου Alice In Chains ή Tool, ενόσω το ηπειρώτικο κλαρίνο ή το πολυφωνικό τραγούδι (ξαναεικάζω πως) τριγυρνούσε πάντοτε στ’ αυτιά τους, μέχρι που (ξανα-ματα-εικάζω πως) αποφάσισαν να δώσουν την πρέπουσα σημασία. Το Riza είναι ακριβώς η συνέχεια μιας τέτοιας της απόφασης.”
 
Βαγγέλης Πούλιος / Avopolis
 

{youtube}g6nqUjChJEM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured