Αναστασία Τουρούτογλου

Πάνω σε ένα καινούργιο project δουλεύει αυτή την περίοδο η Δήμητρα Γαλάνη η οποία συνεργάζεται με τέσσερις έλληνες μουσικούς του εξωτερικού: Τον βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη, τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση και τον πολυμουσικό Θωμά Κωνσταντίνου.  Και το βάφτισε "Chronos". 
 
Όπως μας πληροφόρησαν ο Δημήτρης Κανελόπουλος και το e-tetradio.gr το καινούργιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό σε μια μεγάλη ανοιχτή πρόβα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στον χώρο του Gazarte, ενώ αμέσως μετά θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό αλλά και σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα. 
 
Ο συνεργάτης της Γαλάνη Χρήστος Ραφαηλίδης μίλησε για το project λέγοντας πως «Βασίζεται στην ελληνική ποίηση και πώς αυτή μελοποιείται. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τη Δήμητρα, είναι η μοναδική που θα μπορούσε να κάνει ένα λινκ μεταξύ της παλιάς και της καινούργιας γενιάς. Θα παίξουμε Τσιτσάνη, Χατζιδάκι και άλλους με τον δικό μας τρόπο. Η μουσική δεν είναι σαν τη θρησκεία, να μην αλλάζει, να είναι ίδια και απαράλλαχτη για τρεις χιλιάδες χρόνια. Αν ζούσε ο Τσιτσάνης, σίγουρα κι αυτός θα έπαιζε με διαφορετικό τρόπο τη "Συννεφιασμένη Κυριακή". Η Δήμητρα βρίσκεται στο επίκεντρο, αυτή είναι το παν άλλωστε, μην ξεχνάτε πως τραγούδησε και Τσιτσάνη και Χατζιδάκι. Χωρίς αυτήν θα έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι. Αυτή μας κάλεσε να κάνουμε ένα σχήμα που στόχος του είναι να περάσει τον ελληνικό κώδικα στο εξωτερικό μέσω της μουσικής και της τέχνης που παράχθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες».
 

{youtube}o4XebU_Nqik{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured