Δελτίο Τύπου

kid_flicks_20nixtesradiofonou1

Με απόλυτα ροκ και ανατρεπτική διάθεση οι Νύχτες Ραδιοφώνου ολοκληρώνουν τον πρώτο τους κύκλο τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, έχοντας μαζί τους, ως οικοδεσπότες, το σημαντικότερο ελληνικό ροκ συγκρότημα όλων των εποχών, τους The Last Drive!

Deadfile, Microondas και Kid Flicks είναι οι  καλλιτέχνες από τη νέα γενιά που οι The Last Drive επέλεξαν να μας παρουσιάσουν ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα. Το ροκ, η ποπ, η ψυχεδέλεια και το post rock θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις Νύχτες και θα μετατρέψουν με τις μουσικές τους το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε ραδιοφωνικό στούντιο για τελευταία φορά για αυτή τη σεζόν.

Το αποτέλεσμα αυτών των μοναδικών συνεργασιών θα αποτυπωθεί σε βινύλιο, η έκδοση του οποίου θα χρηματοδοτείται από τα έσοδα των παραστάσεων ενώ  το πρόγραμμα θα μεταδίδεται από το site του 105,5 Στο Κόκκινο, www.stokokkino.gr, σε live streaming, προβάλλοντας άμεσα την δουλειά των νέων καλλιτεχνών.

Στις «Νύχτες Ραδιοφώνου» του δεύτερου κύκλου, που θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν, λόγο στους νέους θα δώσει η Δήμητρα Γαλάνη.

Τις Νύχτες Ραδιοφώνου επιμελείται ο Μάκης Μηλάτος.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

*Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00

Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Κρατήσεις θέσεων και με sms γράφοντας 1055 κενό, ονοματεπώνυμο, τη λέξη ΝΥΧΤΕΣ, αριθμό θέσεων και αποστολή στο 54045

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

O Βασίλης Παγκράτης που εδρεύει στην Κέρκυρα ξεκίνησε την πορεία του από το post συγκρότημα “The Vicious Sloth Parade” (με ήχους που αποτελούν μια μείξη από post-rock, ψυχεδέλεια και jazz ) και το 2010 ίδρυσε το προσωπικό του project με τίτλο “Deadfile”.

Έχει κυκλοφορήσει διαδικτυακά 3 δίσκους, “Deadfile” το 2012, “Applied Oneironautics” το 2012 επίσης και “Journal of the International Oneironautical Society” τον Μάιο του 2013 .

Το Deadfile περιέχει ένα ταξίδι από τη Γη στο διάστημα και από εκεί στο χάος σηματοδοτώντας και ορίζοντας την απεραντοσύνη του κόσμου. Το όλον και το τίποτα.

Γλυκό post rock (χωρίς να του λείπουν τα ξεσπάσματα, οι έντονες εξάρσεις και οι παράνοιες φυσικά), ροκ και ψυχεδέλεια, που επιδέχονται ή διακόπτονται από εμβόλιμους ηλεκτρονικούς ήχους ή ήχους κρουστών, εγχόρδων, πνευστών και άλλων αναλογικών οργάνων, καθώς και από μυστικιστικά gospel φωνητικά, samples παμπάλαιων μπλουζ και τα field recordings του Alan Lomax.

Οι Deadfile είναι:

Φιλίτσα Γκέκα - Φωνητικά

Μάρα Κατραντσιώτη - Φωνητικά

Μαρία Μαλτέζου- κόρνο/ τρομπέτα,

Ιωάννα Καζαντζίδη- τσέλο

Σωτήρης Σωτηρίου- βιολί

Φαίη Τρακά- σαξόφωνο

Έλλη Ανυφάντη - φλάουτο

Κώστας Λύκος - μπάσο

Νίκος Κρασόπουλος- κιθάρα

Τέλης Κροκίδης - ντράμς

Θεόδωρος Ανθής – φωνητικά/κιθάρα

Βασίλης Παγκράτης- πιάνο/ samples

**********

Οι Microondas είναι σχήμα μιας ασύμμετρης πόλης. Παίζουν ένα ακατέργαστο ιδίωμα που βάφτισαν “rock ‘n’ roll δωματίου” επειδή ξεκίνησαν τις πρόβες τους σε ένα σαλόνι, με τη μηδενική ανοχή των γειτόνων.

Ο ήχος τους αναφέρεται σε μια ξεχασμένη μουσική παράδοση (όπως εκείνοι την καταλαβαίνουν) περασμένη μέσα από ένα θορυβώδες φίλτρο.

Τα πρώτα live της μπάντας έγιναν σε ανορθόδοξους χώρους (γκαράζ, γραφεία, παλιά κτίρια) τα οποία συχνά διοργάνωναν οι ίδιοι έχοντας διαφορετικό κάθε φορά concept.

Το πρώτο τους album “Hellenit” (σε παραγωγή Sonic Playground) είναι ένας κύκλος τοξικών τραγουδιών που γράφτηκαν σε ένα πλαίσιο αστικής αποσύνθεσης. Τα τραγούδια του δεν είναι παρά θορυβώδη ερωτικά γράμματα σε μια εχθρική πόλη.

Οι Microondas σχηματίστηκαν το 2011 και στη σημερινή τους σύνθεση βρίσκονται οι Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες), Betamin (κιθάρα, φωνή) και Δανάη Πάλακα (ντραμς). Στις συναυλίες του 2014 συμμετέχει και ο Dustin (μπάσο).

Το σχήμα έχει παίξει με πολλές μπάντες της Αθήνας και του εξωτερικού (The Callas, A Victim of Society, Pontiak, Message) σε συναυλίες και φεστιβάλ.

**********

Kid Flicks είναι το project που ξεκίνησε από τον (εικονιζόμενο) παραγωγό/τραγουδοποιό Νίκο Δερβίση το 2008.

Ο πρώτος του δίσκος "Hearts of Gold" που κυκλoφόρησε το 2011 από την Inner Ear είναι μια συλλογή από lo-fi εξωτικά ποπ τραγούδια φτιαγμένα με λούπες, ψυχεδελικές folk κιθάρες και φωνητικά με έντονο reverb. Στον δεύτερο του δίσκο "By Typing 'I Talk', You Don't Talk" του 2012, ο οποίος κυκλοφόρησε από την Inner Ear εγχώρια και από τη V2 στην Ευρώπη, η τραγουδοποιΐα του δίνει έμφαση στις μελωδικές γραμμές και ο αλλόκοτος ποπ κόσμος του παρουσιάζεται πλέον σε ένα πιο συγκεντρωμένο δίσκο. Στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησε το EP "The Great Cape" από το διάσημο net label Bad Panda Records (Dumbo Gets Mad, Indian Wells, Monster Rally).

Στα live από το 2012 τoν συνοδεύει μπάντα τριών ατόμων με δύο drummers, μπάσο και ηλεκτρονικά και τον ίδιο στα φωνητικά, τα ηλεκτρονικά και την κιθάρα, όπου ο ήχος τους μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικά ανεβαστικό άρτια δομημένο πολυρυθμικό σύμπαν.

Ο καινούριος του δίσκος που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, στον οποίον τα μέλη του live σχήματος θα συμμετέχουν στις συνθέσεις και ηχογραφήσεις, εγκαταλείπει το lo-fi ήχο των προηγούμενων δίσκων δίνοντας έμφαση στις πιασάρικες ποπ μελωδίες και τις εξημμένες εναλλαγές τοποθετημένες μέσα σε ένα χαοτικά οικείο περιβάλλον επηρεασμένο από τους Boredoms, τον Van Dyke Parks και τις ταινίες του Sergei Parajanov.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured