Δελτίο Τύπου

Thee_Holy_Strangers_photo_

, λίγους μήνες μετά την παρθενική της εμφάνιση στο release party του πιο πρόσφατου τεύχους του Fractal Press. 

Ίσως κάποιοι να μην έχουν ακούσει για τους Thee Holy Strangers αλλά μάλλον αρκεί η απλή αναφορά των ονομάτων των συγκροτημάτων από τα οποία προέρχονται τα μέλη αυτής της μπάντας για να δώσουν στον καθένα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται: The Last Drive, Dustbowl, Make Believe, Nightstalker, 700 Machines, Down & Out, Expert Medicine…

Η παρουσία του τραγουδιστή και μπασίστα των θρυλικών Last Drive, Alex K, θα αρκούσε από μόνη της για να προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “super group” σε αυτή την πολυπληθή παρέα, όμως οι καταβολές των ανθρώπων που την απαρτίζουν συνηγορούν προς την άποψη πως οι ίδιοι στέκονται παγερά αδιάφοροι απέναντι σε τέτοιου είδους προσδιορισμούς.

Σχηματίστηκαν στην Αθήνα, την άνοιξη του 2013, και αποτελούνται από τους:

Alex K (φωνητικά, κιθάρα, φυσαρμόνικα), T-Nick (κιθάρα), Τζένη Καπάδαη (φωνητικά), Φλώρα Ιωαννίδη (φωνητικά), Virgil Cane (μπάσο), John Hardy (κιθάρα, lap & pedal steel, ακουστική κιθάρα), Kostas K (a.k.a. Digital Alchemist / drums)

Οι στίχοι και η μουσική είναι του Alex K, αλλά σε μια τέτοια συνεργασία όλοι συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στο τελικό αποτέλεσμα.  Σε μια πρώτη κουβέντα για τις πιθανές επιρροές της μπάντας το κάθε μέλος έριξε στο τραπέζι τη δική του πρόταση: Link Wray (Alex), Chris Cristopherson (Nick), Jeff Buckley (Jen), Agents of Oblivion (Flora), Captain Beefheart (Virgil), Clarence White (Nick), Jerry Bird (John). Στο τέλος, συμφώνησαν όλοι στους αξεπέραστους Gun Club…

Πρώτο δείγμα της δουλειάς τους αποτελεί το Double A-Side single “Fiery Road / Trouble on Trouble” που κυκλοφόρησε μαζί με το προαναφερθέν τεύχος του ιστορικού zine Fractal Press και συνοδεύτηκε από ένα video clip του Γρηγόρη Πανόπουλου. Πλέον, δουλεύουν πάνω στην επόμενη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους.

Ιδανική προσθήκη στην όλη βραδιά, ο Chris B.I. (The Last Drive), ο οποίος θα μας κρατήσει συντροφιά με τις μουσικές επιλογές του που, αυτή τη φορά, θα είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στα συνηθισμένα του dj-sets, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οπτικοακουστική εμπειρία των Thee Holy Strangers!

Thee Holy Strangers + special dj set by Chris B.I.

Παρασκευή 7 Μαρτίου, Kookoo Live Music Bar (Ιάκχου 17, Γκάζι, τηλ. 210 3450930 / www.kookoo.gr).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured