Δελτίο Τύπου

Nightstalkertsakip01

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής. Στη σκηνή οι Nightstalker και μαζί τους οι Mahakala, οι Potergeist και οι Drunk Motherfuckers
 
NIGHTSTALKER
 
Μην προσπαθήσετε να χαρακτηρίσετε τους Nightstalker. Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιβαρυνθεί με κάθε ορολογία. Στη δεκαετία του 90 ήταν grunge. Μετά από αυτό ήταν Stoner Rock… Παίζουν μουσική ροκ… απλά… και έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από μπάντες συνεχίζουν να είναι διαχρονικοί με άπειρες συναυλίες στο ενεργητικό τους που τους καταξιώνουν ως τη σημαντικότερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και drummer τότε) Argy ενώ το 1992 γίνεται σταθερή η προσθήκη του μπασίστα των Rotting Christ Ανδρέα.

Καταφέρνουν να ενώσουν το βαρύ rock με funky ρυθμούς και μελωδίες grungy για να δημιουργήσουν στο τέλος ένα εντελώς νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν το 1994 το πρώτο EP με τίτλο "SideFx."

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length album "USE" το 1996, καθιερώνονται έχοντας τον heavy και σκοτεινό ήχο τους ως δικό τους σήμα κατατεθέν.

Το 2000 ένα νέο EP έρχεται, το "Ritual", το οποίο βρίσκει τους Nightstalker να πορεύονται βαθιά στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, Το 2004 ακολουθεί το "Just A Burn" ενώ το "Superfreak" το 2009 συγκέντρωσε γύρω από το συγκρότημα νέους και πιστούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο τους αριστούργημα "Dead Commandos Rock." Ένα άλλο άλμπουμ αξίας αλλά και απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs και ηλεκτρισμό, με πιο βαρύ ήχο, groovy ρυθμούς, έντονο μπάσο και με τη δύναμη των φωνητικών του Argy, η οποία είναι το μυστικό για την μουσική των Nightstalker που έχει κρατήσει το συγκρότημα για περισσότερα από 20 χρόνια και τους έκανε ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.

Οι MAHAKALA είναι ένα heavy rock/ heavy metal κουαρτέτο από την Αθήνα.

Σχηματισμένοι το 2005, ξεκίνησαν την διαδρομή τους στο underground, με πολλές δυνατές και γεμάτες ενέργεια live εμφανίσεις στην πόλη τους.

Το 2006, κυκλοφορούν το πρώτο τους demo CD και την νύχτα που ανοίγουν την live εμφάνιση των Σουηδών metalpioneers, Grand Magusστην Αθήνα, 100 κόπιες μοιράζονται δωρεάν στον κόσμο.

Η δύναμη και ο χαρακτήρας τους στην σκηνή τους βοήθούν να κλείσουν ακόμα περισσότερες live εμφανίσεις, από τις οποίες μάλιστα αποκομίζουν τον χαρακτηρισμό μίας από τις πιο εκρηκτικές live μπάντες της πόλης τους.

Την ίδια στιγμή, ηχογραφούν το ομώνυμο ντεμπούτο EP τους, το οποίο κυκλοφορεί από την Ισπανική ανεξάρτητη δισκογραφική Parade Records (Abscess, Machetazo, Moho, Monarch, LordsOfBukkake) μέσα στους πρώτους μήνες του 2007. Περίπου 500 κόπιες πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα. Η MeteorCity (Stonerrock.com) και η Relapse Records συμπεριλαμβάνουν αυτήν την “cult” δημιουργία στους καταλόγους τους διανέμοντάς την παγκοσμίως.


Το 2013 κλείνουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τις εγχώριες Supreme Music Creations και Secret Port Records, με τις οποίες κυκλοφορούν και διανέμουν πανευρωπαϊκά το ντεμπούτο albumτους “Devil's Music” σε CD και βινύλιο. Οι πρώτες διθυραμβικές κριτικές καταφθάνουν από τον παγκόσμιο τύπο την ίδια στιγμή που οι Mahakala εμφανίζονται στο Rockwave Festival 2013 μαζί με τους death metalpioneers, Septic Flesh και πραγματοποιούν shows σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, συνοδεύοντας -σε κάποιες από αυτές- τους localheroes, Rotting Christ αλλά και τους Σουηδούς retro-rockers Witchcraft και Year Of The Goat.

ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ - ΠΟΡΤΕΣ 21:00 - ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΣΤΗΡΑ 21:40

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured