Δελτίο Τύπου

2L8_theatt

Στα όρια της περφόρμανς και του συναυλιακού live, η ιδιότυπη μουσικοθεατρική παράσταση (Όποιος ερωτεύτηκε. Ερωτεύτηκε.), εντάσσει τους ανεκπλήρωτους κι αβέβαιους ερωτικούς μύθους στα ευρύτερα πλαίσια ενός κοινωνικού πολέμου.

Η Μαριάννα Τζανή διασκευάζοντας πλήρως δύο από τα πρόσφατα άλμπουμ του συγκροτήματος των 2L8, «He and She -- angry enough to keep loving in the dark ages» (Inner Ear, 2008) και το «New Battles -- without honor and humanity (No more happy music, 2011), προτείνει μια άκρως πρωτότυπη παράσταση, στα όρια του θεάτρου και του συναυλιακού live. Η διακειμενικότητα πρωτοστατεί: στίχοι του Nίκου Καρούζου, του Cesar Valiejo, αποσπάσματα από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Υποδιοικητή Μάρκος και του Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ «Ανήσυχοι Νεκροί» κ. ά., διασταυρώνονται με τον λόγο που αρθρώνεται από τα αγγλόφωνα τραγούδια που ερμηνεύουν ζωντανά οι 2L8.

Video-προβολές στην υπηρεσία της εννοιολογικής τέχνης, φωτισμοί που καθοδηγούνται από τη μουσική, δύο γελωτοποιοί που υπερασπίζονται την ατμόσφαιρα ενός πειραματικού τσίρκου και τρεις ηθοποιοί που καλούνται να εκτελέσουν και να απαντήσουν σε ό,τι τους επιβληθεί κάθε φορά από την ζωντανή εκτέλεση ήχων και τραγουδιών συνθέτουν τη δράση αυτής της σκηνικής προπαγάνδας. Κεντρική συνθήκη των 13ων αυτών μικρών διδακτικών κεφαλαίων ορίζεται αυτή του πολέμου και της μάχης. Βασικοί υπερασπιστές στέκονται οι 7 μουσικοί, εκ των οποίων ένας τραγουδιστής που ντύνει τους πυροβολισμούς από τις κιθάρες, τις εκρήξεις των drums και τα πριονίσματα του βιολιού και του κοντραμπάσου με έναν λόγο ωμό και ταυτόχρονα λυρικό.

Η Μικρή Σκηνή της Στέγης μεταμορφώνεται σε σκηνή εμπόλεμου πειραματικού τσίρκου κι εκεί, η επινοημένη από τους 2L8 πραγματικότητα της οποίας οι κανόνες και τα συστήματα έχουν στηθεί κι ακολουθούνται από μία ολόκληρη ανθρώπινη κοινωνία, κρατά αρχικά σαν επίσημους αιχμαλώτους κι ύστερα σαν πρώτους στασιαστές, τα μοντέλα «Όποιος» κι «Όποια». Ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ακριβώς στα όρια του τόπου τους κι επιμένει στους ερωτικούς μύθους.

Είσοδος ελεύθερη (!!! Θα υπάρχουν άδειες εισόδου στα ταμεία της Στέγης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !!!)

(Όποιος ερωτεύτηκε. Ερωτεύτηκε.) Μια σκηνική προπαγάνδα σε 13 μικρά διδακτικά κεφάλαια

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ιδέα / Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνοθεσία: Μαριάννα Τζανή Βοηθός Σκηνοθέτη / Βοηθός Παραγωγής: Nικολέττα Δημοπούλου Βοηθοί Σκηνοθεσίας: Τάσος Δημητρόπουλος, Μιχάλης Πανάδης Ζωντανή εκτέλεση μουσικής : 2L8 Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου Κοστούμια: Ελισάβετ Ζαχαράκη Video Art: Γιώργος Μπουγιούκος Παραγωγή/Εκτέλεση Visuals: Γιώργος Παπαϊωάννου Μετάφραση: Λαμπετία Δελάγα

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured