Δελτίο Τύπου

DSC_3233

Ο Στυλιανός Τζιρίτας παρουσιάζει τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο A(R)mour (που κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου από την λαρισινή More Mars) στο Project Space του six d.o.g.s.
Στη σκηνή θα συνοδεύεται από τον συνεργάτη του επί σειρά ετών (Κοψωκέφαλοι, Trypanosoma) και σχεδίων Μάκη Παπασημακόπουλο (γνωστό και από τους The Rattler Proxy) που θα αναλάβει τα φωνητικά mash-up όπως και από τον June de Bonde που συμμετείχε στα spoken word του A(R)mour. Ο επίσης συμμετέχων στο δίσκο Χάρης Συμβουλίδης θα προλογίσει την εμφάνιση των παραπάνω μιλώντας παράλληλα για την διαδικασία συμμετοχής του στο δίσκο.

Έτσι κι αλλιώς όμως όλη η παρουσίαση (και όχι μόνο η εισαγωγική λωρίδα λόγου από τον Χάρη Συμβουλίδη) έχει να κάνει με το λεκτικό και όχι μόνο το ηχητικό σκέλος του A(R)mour. Ουσιαστικά η μεθοδολογία και αρμολογία του δίσκου όπως αυτές ακολουθήθηκαν κατά την κατασκευή του θα παρουσιασθούν έμπροσθεν των θεατών. Σε χτυπητή αντίθεση με μια κλασσική “παρουσίαση δίσκου” οι παραπάνω θα δώσουν το στίγμα ήχου και λόγου σε πλήρη αρμονία με το τι σημαίνει η κατασκευή ενός δίσκου στις ημέρες μας.

Η λαρισινή More Mars μόλις κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Στυλιανού Τζιρίτα, αρκετά χρόνια μετά την Κτιριολογία από την Tobruk reks. Το A(R)Mour πέραν του πασιφανούς ευφυολογήματος στον τίτλο του όπου υπονοείται η διττή φύση του έρωτα, όντως ασχολείται με το φαινόμενο του έρωτα όπως αυτό αποτελεί κατακλυσμίαια συντεταγμένη της ζωής μας. Ο βίαιος αποχωρισμός στα μέσα μιας πολεμικής σύρραξης, η μετεξέλιξη της (αίσθησης της) ηδονής στον 20ο αιώνα, η μπερδεμένη ένεκα ανοίκειων προβολών και διαστρεβλωμένη εικόνα του τι είναι ο έρωτας και η αγάπη είναι μερικά από9 τα θέματα που βρίσκει κάποιος μέσα στο A (R) Mour. Ο Τζιρίτας συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς και αφηγητές σε όλο το εύρος του δίσκου ακριβώς επειδή όπως πιστεύει είχε ενδιαφέρον να μην μεταδοθεί μόνο η δική του οπτική.

Το A(R)mour αποτελεί τη δεύτερη σόλο δουλειά του Στυλιανού Τζιρίτα, αντλώντας έμπνευση «γύρω από τον άξονα του έρωτα όπως αυτός έρχεται και κατακλύζει με τις εκφάνσεις του τη ζωή της ανθρώπινης ύπαρξης». Αυτή η γενεσιουργός δύναμη, ο έρωτας, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο και ακατανόητη μετασχηματιστική διαδικασία. Μία καθημερινή αποκάλυψη για την ανθρώπινη ζωή που, όπως ο ίδιος αναφέρει, «ακόμα κι όταν έχει ληξιπρόθεσμη λογική – στα σίγουρα αποτελεί εργαστήριο σκέψης και εξαιρετικών συμπερασμάτων για την ανθρώπινη οστεολογία της σκέψης». Στο A(R)mour περιλαμβάνονται πέντε μουσικές συνθέσεις για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν γεννήτριες ήχου, ηλεκτρονικά, μικρόφωνο επαφής κ.α. με τους μουσικούς να δημιουργούν μια μετά-βιομηχανική ατμόσφαιρα και τον λόγο να καθορίζει την ροή των σκέψεων και των συμπερασμάτων, κάνοντας αναφορές στην Γαλλική Επανάσταση και τις σουφραζέτες, τον Balthus και γενικότερα «στην ανθρώπινη οστεολογία της σκέψης».

Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:00 (Είσοδος Ελεύθερη)


Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured