Δελτίο Τύπου

 SW11_DAY3_KOSMOS_36

Μετά από 8 χρόνια, το Schoolwave είναι πια κάτι σαν το καλοκαίρι: ό,τι και να γίνει, έρχεται! Και το περιμένουν χιλιάδες παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, σαν μια βαθιά ανάσα ανάμεσα στο σχολείο που κλείνει και το καλοκαιρινό φροντιστήριο που ανοίγει.


Το φετινό ραντεβού είναι 6-7-8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Θα είναι εκεί 27 μαθητικά συγκροτήματα απ’ την Ελλάδα και την Ευρώπη: punk από την Αθήνα, jazz από τη Δράμα, metal από το Κιλκίς και alternative από το Μπάρι Ιταλίας!


Η μουσική (όπως και το skate και το bmx που στήνονται λίγο πιο πέρα) είναι μόνο η αφορμή για ένα τεράστιο πάρτι που φανερώνει το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας. "Είστε ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη!", είπαν οι περσινοί καλεσμένοι από την Ισπανία, Dolly Society, ενώ οι Άγγλοι Bamboo Bambos δήλωναν: "Bring Schoolwave to England!".


Στο τέλος κάθε βραδιάς, μετά τα μαθητικά συγκροτήματα, θα εμφανιστούν ο Κωστής Μαραβέγιας (Κυριακή 8 Ιουλίου), ο Γιάννης Χαρούλης (Σάββατο 7 Ιουλίου), ο Νικήτας Κλιντ μαζί με τους Los Mujeros (Κυριακή 8 Ιουλίου) και άλλοι καλεσμένοι που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

 
Έχουν πει για το Schoolwave:
Locomondo: "Το Schoolwave είναι το φυτώριο της αυθεντικής μουσικής, μακριά από τους κανόνες του lifestyle".
Βασιλικός: "Ένα από τα λίγα πράγματα που με κρατάνε στην Ελλάδα".
Φοίβος Δεληβοριάς: "Εμείς όταν ξεκινούσαμε πριν 20 χρόνια, παίζαμε σε κινηματοθέατρα της γειτονιάς, μπροστά σε καθηγητές Θρησκευτικών και θείες. Αυτό που έχει αλλάξει το Schoolwave είναι ότι έχει φτιάξει μια νέα γενιά 16χρονων, οι οποίοι δεν αισθάνονται να τους κοιτάζει ειρωνικά η αφίσα στο δωμάτιό τους. Έχουν πια έναν λόγο να παίξουν: το Schoolwave".


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Schoolwave 2012 εδώ: http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1731
Doors open: 19.00
Είσοδος: 5 ευρώ (10 ευρώ το τριήμερο). Προπώληση: Public, Ticket Services

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured