Ο Christopher Nolan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του, Oppenheimer, με το νέο trailer αυτής να είναι γεγονός.

Το βιογραφικό φιλμ για τον φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, διαδραματίζεται κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον ίδιο να αποτελεί ένα από τα βασικά πρόσωπα του Σχεδίου Μανχάταν, της προσπάθειας δηλαδή κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στο εργαστήριο Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό. Στον ρόλο του θα δούμε τον Cillian Murphy από το Peaky Blinders.

Το νέο trailer δίνει μια πρώτη ματιά σε μερικά από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ονόματα που συμμετέχουν στην ταινία, καθώς και σε σημαντικότατες προσωπικότητες όπως ο Αλμπερτ Αϊνστάιν. Το φιλμ εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν στον δρόμο για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας και των όσων ακολούθησαν τη ρίψη της.

Στο Oppenheimer συμμετέχουν και οι: Emily Blunt (Κίτι Οπενχάιμερ), Mat Damon (υποστράτηγος Λέσλι Ρίτσαρντ Γκρόουβς Τζ.), Robert Downey Jr. ως Λιούις Στράους, Jack Quaid ως Ρίτσαρντ Φέινμαν, Gary Oldman ως Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν κ.α.

Ο Christopher Nolan εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι στην ταινία απέφυγε τη χρήση CGI για την πυρηνική έκρηξη, γεγονός που προσθέτει έξτρα κινηματογραφικό ενδιαφέρον για τη νέα του δουλειά. «Αναζητούσαμε τρόπους για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία του φιλμ πρακτικά, από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής μέχρι το ίδιο το τεστ Trinity και τη δημιουργία του εργαστηρίου Λος Άλαμος».

Το Oppenheimer θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου του 2023, ενώ θα διάρκεια σχεδόν τριών ωρών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured