Ένα πανό διαμαρτυρίας κατά του προεδρικού διατάγματος για τους τίτλους σπουδών των καλλιτεχνών ανάρτησε ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης κατά την παρουσία του στη Berlinale του 2023.

Συντασσόμενος στο κύμα αντιδράσεων στον χώρο, άνοιξε το πανό όσο ο ίδιος βρισκόταν στο κόκκινο χαλί του διεθνούς φεστιβάλ, στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Stop killing culture in Greece» (Σταματήστε να σκοτώνετε τον πολιτισμό στην Ελλάδα) και καλούσε σε απόσυρση του διατάγματος.

Ο ίδιος είχε βρεθεί προηγουμένως στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας Music της Angela Schanelec, που με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη Μαρίσα Τριανταφυλλίδου γυρίστηκε στην Ελλάδα και επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου. Εκεί μίλησε για τον αγώνα των ηθοποιών και ζήτησε τη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού κόσμου.

«Ζητώ τη βοήθειά σας για να μαθευτεί το ζήτημα» ανέφερε. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας για να λυθεί το θέμα. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό όσον αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα. Ζητάμε τη βοήθειά σας» τόνισε.

Ο ίδιος δημοσίευσε βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media και στα πλάνα ακούγονται επευφημίες για την παρέμβασή του.

https://www.facebook.com/christos.vasilakopoulos.3/videos/770949677792599/

https://www.instagram.com/p/Co70P7GA3ch/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured