Με πρακτικά και όχι ψηφιακά εφέ δημιούργησε ο Christopher Nolan την πυρηνική έκρηξη στο πολυαναμενόμενο Oppenheimer, γεγονός που από μόνο του το καθιστά σε κινηματογραφικό must-watch για το καλοκαίρι του 2023 όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Η αγάπη του Nolan για τα πρακτικά εφέ στη δημιουργία των ταινιών του είχε ήδη γνωστοποιηθεί από το Tenet του 2020, όταν ο ίδιος αγόρασε και προσέκρουσε για τις ανάγκες του φιλμ του ένα πραγματικό 747 jet. Μιλώντας στο Total Film magazine για την πρόκληση των γυρισμάτων του Oppenheimer, ο σκηνοθέτης μίλησε για την προσπάθειά του να γυρίσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή όλων των εποχών, την επονομαζόμενη Trinity, χωρίς τη χρήση computer graphics.

«Ο Andrew Jackson – ο visual effects supervisor που απέκτησα από νωρίς – έψαχνε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα visual στοιχεία της ταινίας με πρακτικό τρόπο, από το να παρουσιάζουμε τα quantum dynamics και τα quantum physics μέχρι το ίδιο το Trinity. Υπήρξαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις».

Στο Oppenheimer πρόκειται να δούμε τον Cillian Murphy στον ρόλο του J. Robert Oppenheimer, δηλαδή του «πατέρα της ατομικής βόμβας». Η ταινία θα αποτελέσει την πρώτη κινηματογραφική δουλειά όλων των εποχών γυρισμένη σε ασπρόμαυρο IMAX, γεγονός που ανάγκασε την εταιρία Kodak να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο είδος φιλμ.

«Δημιουργήσαμε μια πρόκληση για τους ανθρώπους στο εργαστήριο της Kodak ώστε να λειτουργήσει αυτό για εμάς», δήλωσε ο Nolan. «Και εκείνοι το κατάφεραν, ήμασταν σε θέση να γυρίσουμε IMAX ταινία σε ασπρόμαυρο. Και τα αποτελέσματα ήταν τρομερά. Όταν ο διευθυντής φωτογραφίας είδε τα πρώτα tests να έρχονται, απλά γνωρίζαμε ότι αυτό ήταν το format με το οποίο θα ερωτευόμασταν».

Το Oppenheimer θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου του 2023.

Δείτε εδώ το teaser trailer αυτού:

https://www.youtube.com/watch?v=9s_3wxTl4Ys

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured