Σχεδόν 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που έκανε πρεμιέρα το Mr. & Mrs. Smith με τον Brad Pitt και την Angelina Jolie, φιλμ που έμεινε για πάντα χαραγμένο στην ποπ κουλτούρα ως η ταινία που έμελλε να σταθεί αφορμή για τον χωρισμό του πρώτου από την Jennifer Aniston, γεννώντας λίγο καιρό μετά (ή μάλλον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων) το φαινόμενο Brangelina. Scandal aside, το  Mr. & Mrs. Smith δεν ήταν όμως τίποτα περισσότερο από μια χλιαρή ταινία δράσης, που είτε με, είτε χωρίς το εκρηκτικό πρωταγωνιστικό της δίδυμο, έμοιαζε φτιαγμένη για θέαση αποκλειστικά για μεσημέρι Σαββάτου μετά το φαγητό (για να κοιμηθείς δηλαδή στον καναπέ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο). Η είδηση λοιπόν ότι ο Donald Glover επρόκειτο να επιστρέψει τηλεοπτικά μέσα από ένα remake του Mr. & Mrs. Smith – τόσο στο δημιουργικό του κομμάτι, όσο και ως πρωταγωνιστής – μόνο απορία και έκπληξη θα δημιουργούσε σε ολόκληρο το διαδίκτυο, που περίμενε στωικά τη σειρά για να κρίνει. Έχοντας ολοκληρώσει πια την πρώτη σεζόν της, αυτό που έχουμε τουλάχιστον να πούμε εμείς είναι ότι το έκανε πολύ καλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο του remake του Mr. & Mrs. Smith επρόκειτο να συμπληρώσει αρχικά η δημοφιλέστατη ηθοποιός και σεναριογράφος, Phoebe Waller-Bridge, όμως η ίδια έμελλε λόγω δημιουργικών διαφορών να απεμπλακεί από το project. Τη θέση της θα έπαιρνε η λιγότερο γνωστή, μα ιδιαιτέρως συμπαθής Maya Erskine, ηθοποιός που γνωρίσαμε από παραγωγές όπως το Blue Eye Samurai. Εν αντιθέσει με το πρωτότυπο φιλμ –  που θέλει τους μυστικούς μας πράκτορες να δουλεύουν εν αγνοία ο ένας του άλλου και να ανακαλύπτουν πως η επόμενη αποστολή τους είναι και να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον – στο remake του Amazon Prime τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Κι αυτό μιας που το ζευγάρι πρακτόρων δεν είναι τίποτα άλλο από δύο broke millennials, που θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη να προσποιούνται το ζευγάρι, φέρνοντας παράλληλα εις πέρας κατασκοπευτικές και άκρως επικερδείς business που θα φουσκώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Και τι κι αν αυτοί ξεκινούν ως singles χωρίς πρόθεση για πραγματικές δεσμεύσεις, αυτό φυσικά σύντομα θα αλλάξει όταν ο έρωτας θα τους επισκεφθεί.

Από άγνωστοι σε εραστές, οι John και Jane του Mr. & Mrs. Smith remake δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους ήρωες της πρωτότυπης ταινίας, με τους δημιουργούς της σειράς να αφήνουν πίσω τη λάμψη του χολυγουντιανού original για κάτι αυθεντικό και ανθρωποκεντρικό με εντελώς σύγχρονους όρους. Στον πυρήνα της σειράς δεν έχουμε αυτή τη φορά εφετζίδικα stunts και combat σκηνές που θυμίζουν χορογραφία, αλλά την πορεία μιας σαφώς εναλλακτικής ιστορίας αγάπης, όταν αυτή περιπλέκεται με την καθημερινή συμβίωση και τη δουλειά – και τι δουλειά άλλωστε! – δύο ανθρώπων από εντελώς διαφορετικό φυλετικό, αλλά και κοινωνικό background. Θα κρατήσει ο έρωτας των δύο πρωταγωνιστών όσο οι αποστολές του μυστηριώδους Mr. HiHi δυσκολεύουν, η συγκατοίκηση δημιουργεί θέματα και ο John δεν λέει να σταματήσει να έχει επαφές με τη… μαμά του; Και πώς ακριβώς θα διαχειριστεί τα πράγματα το ζευγάρι, όταν θα καταλάβει ότι η δουλειά που ανέλαβε δεν θα σταματήσει ακριβώς ανώδυνα όταν θα έχουν συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που ο καθένας από τους δύο προσδοκούσε εξαρχής;

Francesca Sloane και Donald Glover υπογράφουν μια feelgood, easygoing και έξυπνη ρομαντική κομεντί, με μπόλικο χιούμορ, μια εκδρομή στις Δολομιτικές Άλπεις για ανθρώπους που δεν κάνουν σκι και ένα τεμαχισμένο πτώμα, ό, τι πρέπει για binge που δεν απογοητεύει. Διατηρώντας το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος, η χημεία των Erskine και Glover απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας παράλληλα βάθος σε μια φαινομενικά ρηχή ιστορία, ενώ guests όπως οι Alexander Skarsgård, John Turturro, Sarah Paulson, Paul Dano και Parker Posey ανεβάζουν τον πήχη στην ψυχαγωγία, κάνοντας το reboot ανώτερο του αδιάφορου πρωτογενούς υλικού. Με το τελευταίο επεισόδιο να αφήνει το απαραίτητο cliffhanger για μια πιθανή επιστροφή της σειράς με δεύτερη σεζόν, δεν βρίσκουμε καλύτερη ιδέα από το να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο με τους Smiths για παρέα. Κι αυτή τη φορά δεν θα σας πάρει ο ύπνος στον καναπέ.

Το trailer της σειράς:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured