Η award season μόλις τέλειωσε και μαζί έκλεισαν και όλες οι unwatched κινηματογραφικές μας εκκρεμότητες για την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που αφήνει επιτέλους το περιθώριο για νέες τηλεοπτικές σειρές στους δέκτες μας. Και όπως κάθε χρόνο, η άνοιξη φέρνει μπόλικες νέες παραγωγές στη μικρή οθόνη, που θα ορίσουν τις binge-watching συνήθειές μας λίγο πριν ο καιρός ανοίξει για τα καλά και ξεχυθούμε σε φεστιβάλ και παραλίες. Ιδού λοιπόν 10 τηλεοπτικές σειρές για την άνοιξη του 2024, για όλα τα γούστα.

The Regime (HBO) - 3 Μαρτίου

Το Succession τέλειωσε, αλλά τα σκληρά παιχνίδια εξουσίας δεν σταματούν να προσφέρουν έμπνευση για ακόμη περισσότερες τηλεοπτικές συγκινήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Regime, που ήδη ξεκίνησε την πορεία του, με την Kate Winslet στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και τι ρόλο, αφού η αγαπημένη ηθοποιός υποδύεται αυτή τη φορά την ηγέτιδα ενός αυταρχικού καθεστώτος της Κεντρικής Ευρώπης, σε μια σειρά έξι επεισοδίων που καλύπτουν το χρονικό διάστημα ενός έτους. Σε αυτό, εκείνη θα βρεθεί στη δίνη ενός θεότρελου love story, όσο οι νευρώσεις και τα προβλήματα του κράτους που διευθύνει όλο και θα μεγεθύνονται. Στο πλευρό της Winslet οι Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton και Hugh Grant. 

The Gentlemen (Netflix) - 7 Μαρτίου

Ο Guy Ritchie, μετά από ένα απίστευτο κινηματογραφικό σερί με έξι ταινίες στη μεγάλη οθόνη σε λιγότερο από μία πενταετία, ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον θαυμαστό κόσμο του streaming με μια spin-off σειρά βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του από το 2019. Πρωταγωνιστής αυτής ο Theo James (The White Lotus), που ερμηνεύει έναν νεαρό κληρονόμο ακινήτων, που σύντομα θα μάθει ότι η πατρική περιουσία του αποτελεί και το φιλόξενο έδαφος μιας ανερχόμενης αυτοκρατορίας χασισοφυτειών. Κι εκεί φυσικά είναι που ξεκινούν τα απολαυστικά ευτράπελα.

3 Body Problem (Netflix) - 21 Μαρτίου

Λίγες μόλις ημέρες έμειναν ώσπου οι πολυτάλαντοι showrunners του Game of Thrones επιστρέψουν στη μικρή οθόνη με μια sci-fi παραγωγή που θα συζητηθεί. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Liu Cixin, το 3 Body Problem έρχεται στο Netflix δια χειρός David Benioff, D.B. Weiss και Alexander Woo, εκκινώντας μια ενδιαφέρουσα multi-generational saga που θα συζητηθεί. Η ιστορία ξεκινά όταν η αστροφυσικός Ye Wenjie (Rosalind Chao) γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα της κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πολιτιστικής Επανάστασης. Και τότε μια απόφαση που λαμβάνεται από την ίδια τη δεκαετία του ’60, θα αντηχήσει κατά έναν περίεργο τρόπο στο παρόν της ανθρωπότητας, όταν αυτή θα έρθει αντιμέτωπη με μια μεγάλη απειλή. Με τους Benedict Wong, Eiza González, Jovan Adepo, Jonathan Pryce και Liam Cunningham.

Ripley (Netflix) - 4 Απριλίου

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ripley του Anthony Minghella είναι δίχως αμφιβολία μια από τις πιο καλογυρισμένες και γεμάτες στυλ ταινίες όλων των εποχών και ήρθε πια η ώρα για να δούμε και το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό της remake, με έναν ασπρόμαυρο Andrew Scott στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η τηλεοπτική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Patricia Highsmith είναι μια παραγωγή του Netflix και στο πλευρό του Scott θα δούμε τους Johnny Flynn και Dakota Fanning.

Sugar (Apple TV+) - 5 Απριλίου

Ο Colin Farrell επιστρέφει στην πρώτη του τηλεοπτική δουλειά μετά το The North Water και το True Detective, ερμηνεύοντας στο Sugar τον ρόλο ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ με το όνομα John Sugar. Εκείνος αναλαμβάνει την υπόθεση εξαφάνισης της εγγονής ενός επιφανούς παραγωγού του Hollywood, η οποία θα πάρει μια αναπάντεχη sci-fi τροπή. Στο πλευρό του Farrell οι James Cromwell, Anna Gunn και Miguel Sandoval, σε μια άκρως μυστηριώδη σειρά που θα μας απασχολήσει.

Fallout (Prime Video) - 11 Απριλίου

Μετά το The Last Of Us, το Fallout είναι το επόμενο video game adaption που θα μας απασχολήσει τηλεοπτικά, με πρωταγωνίστρια την Ella Purnell του Yellowjackets. Σε αυτό, η Lucy την οποία ερμηνεύει, είναι επιζώσα μιας post-apocalyptic εκδοχής της Γης, η οποία έχει πληγεί από τον πυρηνικό όλεθρο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Lucy θα βρεθεί στην επιφάνεια του πλανήτη έχοντας γλιτώσει μέσα σε ένα bunker 200 ετών και τότε θα ξεκινήσει η μεγάλη της περιπέτεια. Από τα Bethesda Game Studios στη μικρή οθόνη, με τους Walton Goggins, Aaron Morten, Kyle MacLachlan και πολλούς ακόμη να συμπληρώνουν το cast.

Under the Bridge (Hulu) - 17 Απριλίου

Βασισμένο στο ομώνυμο nonfiction βιβλίο της πρόσφατα εκλιπούσας Rebecca Godfrey, το Under the Bridge αφηγείται την true crime ιστορία γύρω από τη δολοφονία της 14χρονης Reena Virk (Vritika Gupta), ενός κοριτσιού από τον Καναδά, η οικογένεια του οποίου είχε μεταναστεύσει στη χώρα προερχόμενη από την Ινδία. Η Reena θα βρισκόταν το 1997 δολοφονημένη σε ένα ποτάμι, έχοντας υποστεί βάναυσο ξυλοδαρμό και βιώνοντας προηγουμένως ακραίας μορφής bullying στο σχολείο της. Στη σειρά, η Riley Keough ερμηνεύει την ίδια τη Godfrey, που μέσα από το βιβλίο της έριξε φως στην υπόθεση δολοφονίας της μικρής και που πέθανε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Hulu για την τηλεοπτική του διασκευή. Το cast της σειράς συμπληρώνεται από τους Chloe Guidry, Izzy G, Ezra Farouke Khan και την πρωταγωνίστρια του Killers of the Flower Moon, Lily Gladstone.

The Sympathizer (HBO) - 17 Απριλίου

Ο μόλις πρόσφατα βραβευμένος με Oscar B’ Ανδρικού Ρόλου για το Oppenheimer, Robert Downey Jr., επιστρέφει αυτή τη φορά σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές παραγωγές της χρονιάς με τίτλο The Sympathizer. Στη σύμπραξη του HBO με την A24 και τη Rhombus Media βρίσκουμε μια miniseries βασισμένη στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο του Viet Thanh Nguyen, σε σκηνοθεσία του μαιτρ της σκοτεινής ατμόσφαιρας, Park Chan-wook. Στο κατασκοπικό θρίλερ παρακολουθούμε την ιστορία ενός μισού Γάλλου, μισού Βιετναμέζου κομμουνιστή κατασκόπου, που βρίσκεται εξόριστος στις ΗΠΑ κατά το τέλος του Πολέμου του Βιετνάμ. Το cast της σειράς συμπληρώνουν οι Hoa Xuande, Fred Nguyen, Toan Le, Duy Nguyễn, Vy Le, Alan Trong, Sandra Oh, Kieu Chinh και Nguyen Cao Ky Duyen.

The Veil (FX) - 30 Απριλίου

Η ασταμάτητη τηλεοπτική δύναμη που ακούει στο όνομα Elisabeth Moss επιστρέφει με το The Veil, μια limited series γραμμένη από τον δημιουργό του Peaky Blinders, Steven Knight, και με τους Josh Charles, Yumna Marwan, Dali Benssalah και Haluk Bilginer στο πλευρό της. Στη σειρά η Moss ερμηνεύει μια κατάσκοπο, που ταξιδεύοντας σε προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και το Λονδίνο, επιχειρεί να αποσπάσει ένα σημαντικό μυστικό από τον συνοδοιπόρο της στο ταξίδι.

Dark Matter (Apple TV+) - 8 Μαΐου

Σε ακόμη μια sci-fi παραγωγή όπως μόνο η Apple TV+ ξέρει να δημιουργεί, στο Dark Matter καλούμαστε να απαντήσουμε: τι θα γινόταν αν μεταφερόμασταν σε μια εναλλακτική εκδοχή της ζωής μας; Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στον πρωταγωνιστή της, τον καθηγητή φυσικής Jason Dessen (Joel Edgerton), όταν αυτός πέφτει θύμα απαγωγής και μεταφέρεται σε μια εναλλακτική διάσταση της ζωής, της οικογένειας και της καριέρας του. Στο πλευρό του η πάντα μοναδική Jennifer Connelly.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured