Καμία άλλη περίοδος της χρονιάς δεν προσφέρεται περισσότερο για αναπολογητικό και πολύωρο άραγμα στον καναπέ απ’ ό,τι το φθινόπωρο. Και αυτό το άραγμα πάντα συνεπάγεται τα πρώτα ζεστά ροφήματα της σεζόν με τα πρωτοβρόχια, παρέα με σειρές για όλα τα γούστα. Από το camp horror του American Horror Story: Delicate, μέχρι το μεγάλο φινάλε του Sex Education, και από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Frasier, μέχρι το βασισμένο στο ομώνυμο bestseller των New York Times Lessons in Chemistry, ιδού οι τηλεοπτικές σειρές που θα μας συντροφεύσουν το φθινόπωρο του 2023, για να τις βάλετε στις λίστες σας.

 

The Changeling

[8 Σεπτεμβρίου στο Apple TV+]

the_changeling_

Η Apple TV+ αναλαμβάνει την τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου bestselling βιβλίου του Victor LaValle από το 2017, ενός μοντέρνου παραμυθιού με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Oscar, Lakeith Stanfield. Εκείνος υποδύεται έναν άντρα που αναζητά τη σύζυγό του, που εξαφανίζεται μυστηριωδώς μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους. Και αυτή η αναζήτηση θα λάβει χώρα σε διαφορετικές δεκαετίες και διαστάσεις, σε μια horror και fantasy σειρά που θα μας καθηλώσει.

 

The Walking Dead: Daryl Dixon

[10 Σεπτεμβρίου στο AMC/Fox/Disney+]

the-walking-dead-daryl-dixon

Αν υπάρχει μια και μοναδική βεβαιότητα σε αυτόν τον κόσμο, αυτή δεν είναι άλλη από την θνητότητά μας. Όχι όμως και για το franchise του Walking Dead, που συνεχίζει ακάθεκτο μετά το τέλος της σειράς που έκανε τα zombies cool από το 2010 μέχρι και το 2022, όταν και ολοκληρώθηκε. Το επόμενο κεφάλαιο της σειράς τοποθετείται μετά τα γεγονότα στο τέλος της και ο Norman Reedus επιστρέφει στον ρόλο του Daryl Dixon, που βρίσκεται πλέον στη Γαλλία. Εκεί από όπου ξεκίνησε να εξαπλώνεται ο ιός που έφερε τα πάνω κάτω.

 

The Other Black Girl

[13 Σεπτεμβρίου στο Hulu]

the-other-black-girl

Η Nella (Sinclair Daniel) χαίρεται πολύ για τη γνωριμία της με ακόμη μια μαύρη editorial assistant, τη Hazel-May (Ashleigh Murray), στον δύσκολο και ολόλευκο κόσμο των εκδόσεων. Μετά από μια μεγάλη ανατροπή βέβαια – που θα θυμίσει σε πολλούς θεατές το σενάριο του Get Out – εκείνη θα συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η Zakiya Dalila Harris πούλησε τα δικαιώματα του πρώτου μυθιστορήματός της με στόχο την τηλεοπτική του διασκευή για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια, οπότε κάτι μας λέει πως το The Other Black Girl του Hulu θα μας καθηλώσει.

https://youtu.be/7gmYkNE0wYw

 

The Morning Show

[13 Σεπτεμβρίου στο Apple TV+]

morningshow_2

Το Morning Show επιστρέφει για ακόμη μια σεζόν και αυτή τη φορά οι Jon Hamm και Nicole Beharie ετοιμάζονται να προστεθούν στο ήδη λαμπερό cast, στο πλευρό φυσικά των Reese Witherspoon και Jennifer Aniston. Δεν βλέπουμε την ώρα.

 

American Horror Story: Delicate

[20 Σεπτεμβρίου στο FX/Disney+]

kim-k-ahs

Σε μια κίνηση-ματ, ο Ryan Murphy προσθέτει την Kim Kardashian στο roster μιας από τις πλέον επιτυχημένες camp horror σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, κάνοντας τη νέα σεζόν του AHS άχαστη, ακόμη κι αν είχε χάσει κάπως την αίγλη του τελευταία. Στη σειρά επιστρέφει και η παλιά πρωταγωνίστριά της, Emma Roberts, ενώ για να σχηματιστεί ένα διαβολικό trio, δράση αναλαμβάνει και η Cara Delevingne. Σατανικό!

https://www.youtube.com/watch?v=4qniWD7bFu0

 

Sex Education

[21 Σεπτεμβρίου στο Netflix]

s

Καθυστέρησε πραγματικά πολύ και ίσως η τελευταία του σεζόν να ήταν λίγο παραπάνω διδακτική από όσο χρειαζόταν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα binge-άρουμε με ενθουσιασμό το μεγάλο φινάλε του Sex Education, που βρίσκει την αγαπημένη μας παρέα να σπουδάζει πλέον στο πανεπιστήμιο. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε σεξουαλικό πειραματισμό, ξεκαρδιστικές περιπέτειες και τρυφερές coming-of-age στιγμές που πάντα χρειαζόμαστε.

 

Still Up

[22 Σεπτεμβρίου στο Apple TV+]

still_upjpg

Δύο κολλητοί φίλοι, ο Danny (Craig Roberts) και η Lisa (Antonia Thomas), δεν μπορούν με τίποτα να κοιμηθούν, πάσχοντας από χρόνιες αϋπνίες. Και οι δυο τους αγκαλιάζουν κάποια στιγμή το πρόβλημά τους, ξεκινώντας να κάνουν μεταξύ τους video call τις νύχτες και να μιλούν για τα πάντα. Κάτι που φυσικά δεν θα αρέσει ούτε στον σύντροφο της Lisa, αλλά ούτε και στα casual dates του Danny. Τρυφερό, βρετανικό rom-com, που λογικά θα μας κάνει να κουτουλάμε κι εμείς την επόμενη μέρα στο γραφείο…

 

The Continental: From the World of John Wick

[22 Σεπτεμβρίου στο Peacock]

the-continental-

Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο κινηματογραφικό franchise, ο John Wick κάνει και την τηλεοπτική του πρεμιέρα με ένα ατμοσφαιρικό prequel spinoff που περιμέναμε καιρό. Στο The Continental: From the World of John Wick, οι λάτρεις της κινηματογραφικής σειράς δράσης μεταφέρονται στα άδυτα της fictional αλυσίδας ξενοδοχείων, που λειτουργεί ως το απόλυτο κατάλυμα των εκτελεστών του υποκόσμου. Και με budget κάθε ενός από τα επεισόδια να είναι μεγαλύτερο αυτού της πρώτης ταινίας, καταλαβαίνετε τι θα δουν τα ματάκια μας!

 

Gen V

[29 Σεπτεμβρίου στο Prime Video]

gen-v

Το The Boys του Prime Video αποκτά το πολυπόθητο spinoff του, στο οποίο θα παρακολουθήσουμε μια ομάδα από έφηβες ηρωίδες, όσο αυτές βρίσκονται σε μια training ακαδημία για ανερχόμενους σούπερ-ήρωες που δεν διαθέτουν ακόμη τις δυνάμεις τους. Και παρά το γυναικείο στοιχείο της νέας αυτής σειράς, μην προτρέξετε να υποθέσετε πως θα έχει λιγότερες gore στιγμές ή μυστήριο!

 

Loki

[6 Οκτωβρίου στο Disney+]

l

Επίσης σε κλίμα υπερ-ηρώων, το Loki έρχεται ως η πιο πολυναμενόμενη original σειρά του Disney+ για το φθινόπωρο, με τον Tom Hiddleston να ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ομώνυμο ρόλο. Και στη νέα αυτή βουτιά στο MCU, θα δούμε και τον Ke Huy Quan να μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του franchise.

 

The Fall of the House of Usher

[12 Οκτωβρίου στο Netflix]

fall-of-the-house-of-usher

Τίποτα καλύτερο ενόψει Halloween από μια ακόμη horror σειρά δια χειρός Mike Flanagan. Και στην τελευταία του συνεργασία με το Netflix προτού βάλει πλώρη για την Amazon, ο αγαπημένος δημιουργός διασκευάζει το κλασικό διήγημα του μαιτρ του τρόμου, Edgar Allan Poe, για μια πλούσια οικογένεια που ξεκινά μυστηριωδώς να ξεκληρίζεται. Αυτή τη φορά όμως, ο Flanagan δεν θα χρησιμοποιήσει την κλασική και δοκιμασμένη από τον ίδιο συνταγή αγνού τρόμου, αλλά θα βάλει στην εξίσωση και το κωμικό και camp στοιχείο. Και αυτός είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να ανυπομονούμε.

 

Frasier

[12 Οκτωβρίου στο Paramount+]

frasier

19 ολόκληρα χρόνια μετά, η Paramount+ επενδύει στο reboot ενός από τα πλέον κλασικά sitcoms της τηλεοπτικής ιστορίας. Και αφού ο Kelsey Grammer συμμετέχει στο μεγάλο στοίχημα της επιστροφής στον iconic ρόλο του ως Dr. Frasier Crane, τότε κι εμείς ψηνόμαστε ήδη.

 

Lessons in Chemistry

[13 Οκτωβρίου στο Apple TV+]

lessons-in-chemistry

Βασισμένο στο ομώνυμο bestseller των New York Times, το Lessons in Chemistry του Apple TV+ ακολουθεί τη βραβευμένη με Oscar Brie Larson, όσο η ίδια υποδύεται την Elizabeth Zott. Εκείνη είναι μια χημικός στα ’60s, που όταν μένει έγκυος χάνει τη δουλειά της. Η Elizabeth όμως δεν θα το βάλει κάτω και θα χρησιμοποιήσει όλα της τα ταλέντα για να αποδείξει την αξία της σε όσους την αμφισβήτησαν. Πώς θα το κάνει αυτό; Μα, ξεκινώντας τη δική της εκπομπή μαγειρικής, που συνδυάζει την επιστήμη με τη μαγεία της τηλεόρασης!

 

All the Light We Cannot See

[2 Νοεμβρίου στο Netflix]

all-the-light-we-cannot-see

Βασισμένο στο ομώνυμο πολεμικό μυθιστόρημα του Anthony Doerr – που βραβεύθηκε μάλιστα με Pulitzer το 2014 – το All the Light We Cannot See του Netflix αφηγείται την ιστορία δύο εφήβων, τα μονοπάτια των οποίων διασταυρώνονται εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη μια είναι η Marie-Laure (Aria Mia Loberti), ένα τυφλό κορίτσι από τη Γαλλία και κόρη του Daniel (Mark Ruffalo), ενός κλειδαρά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού. Και από την άλλη είναι ο Werner (Louis Hofmann), ένα αγόρι από τη Γερμανία, που θα αναγκαστεί να πολεμήσει για τους Ναζί. Ετοιμαστείτε για μπόλικη συγκίνηση…

 

A Murder at the End of the World

[14 Νοεμβρίου στο Hulu]

a-murder-at-the-end-of-the-world

Emma Corrin και Clive Owen πρωταγωνιστούν σε μια παραγωγή μυστηρίου, που θα μας θυμίσει κατά πάσα πιθανότητα το The Girl with the Dragon Tattoo. Στη σειρά, η Corrin ερμηνεύει μια νεαρή hacker, που προσκαλείται να δουλέψει με μια tech ομάδα στο απομακρυσμένο σπίτι ενός εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου (Owen). Και με το που θα πατήσουν το πόδι τους σε αυτό, ένα πτώμα θα κάνει τη εμφάνισή του. Η Darby θα πρέπει τώρα να ανακαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος, προτού τα θύματά του αυξηθούν, σαν άλλο μυθιστόρημα της Agatha Christie. Μας κέρδισε και η διασκευή του “Strangelove” των Depeche Mode στο trailer, μαζί με τα Easter eggs του Shinning.

https://www.youtube.com/watch?v=AnPl4PuNb5U

 

Scott Pilgrim Takes Off

[17 Νοεμβρίου στο Netflix]

scott_pilgrim_takes_off

Το Netflix σκόρπισε μπόλικο ενθουσιασμό στους fans του cult favorite, Scott Pilgrim vs. the World, όταν έκανε γνωστά τα πλάνα του για ένα anime βασισμένο στο αγαπημένο graphic novel που ενέπνευσε την ταινία. Ο καιρός ήρθε λοιπόν, και στις 17 Νοεμβρίου θα δούμε ολόκληρο το cast από την original live-action ταινία να δίνει τη φωνή του και στη σειρά, δηλαδή τους Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans, Aubrey Plaza και πολλούς ακόμη. Nerd mode, ON!

 

Fargo

[21 Νοεμβρίου στο FX]

fargo

Η anthology series, βασισμένη στην κλασική ταινία των αδερφών Coen, επιστρέφει στο FX μετά από μια γεμάτη τριετία. Αυτή τη φορά, με ένα ολοκαίνουριο cast και ακόμη ένα μυστήριο που θα μας κόψει την ανάσα. Στην πέμπτη σεζόν αναμένεται να δούμε τους Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh και Juno Temple, με το σενάριο να παραμένει για την ώρα επτασφράγιστο μυστικό! Εξ ου και η απουσία trailer!

 

Mr. and Mrs. Smith

[Νοέμβριο στο Prime Video]

mr_-and-mrs_-smith

Μπορεί η αποχώρηση της Phoebe Waller-Bridge από την παραγωγή να αποτέλεσε μεγάλη ματαίωση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανυπομονούμε για την πρεμιέρα του τηλεοπτικού Mr. and Mrs. Smith με τον Donald Glover και τη Maya Erskine στους αγαπημένους ρόλους που γνωρίσαμε στην original ταινία. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία πρεμιέρας, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν trailer, όμως ο προγραμματισμός του Prime Video μας λέει ότι το φθινόπωρο θα κλείσει με δράση και sexual tension από το κινηματογραφικό δίδυμο που περνά στην τηλεοπτική σφαίρα. Δείτε και ένα video με φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured