Από σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βενετία και φέτος ειδικά έχουμε έναν λόγο παραπάνω να παρακολουθούμε τα τεκτενόμενα στη «μόστρα», καθώς την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things. Να τι αξίζει να γνωρίζετε για το φιλμ, πριν αρχίσετε να διαβάζετε κριτικές αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Η υπόθεση:

Η Bella Baxter (Emma Stone), μια νεαρή γυναίκα που χάνει τη ζωή της, ανασταίνεται κι επιστρέφει στη ζωή, χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τι εστί ζωή. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

 

Το cast: 

Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, Margaret Qualley, Kathryn Hunter, Suzy Bemba, Wayne Brett.

 

Facts & Trivia:

- Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray που εκδόθηκε το 1992. Ο Λάνθιμος συνάντησε τον Σκωτσέζο συγγραφέα για να αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου, ωστόσο εκείνος έφυγε από τη ζωή πριν αρχίσει να γυρίζεται η ταινία.

- Η ταινία παρουσιάζεται από κάποια media ως «φεμινιστική εκδοχή του μύθου του Frankenstein».  Η αποτρόπαια εμφάνιση του χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Willem Dafoe αποτελεί αναμφίβολα φόρο τιμής στο αριστούργημα της Mary Shelley.

willem-dafoe-poor-things

- Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με την Emma Stone , μετά το The Favourite (2018) και την ταινία μικρού μήκους Βληχή (2022).

- Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος διασκευάζει μυθιστόρημα.

- Ο Jerskin Fendrix, συνθέτης του επίσημου soundtrack του Poor Things  γράφει πρώτη φορά μουσική για κινηματογραφική ταινία. 

- Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της, η Emma Stone έκανε μαθήματα χορού και έβαψε τα μαλλιά της μαύρα, ενώ οι Willem Dafoe και Ramy Youssef έκαναν μαθήματα σε σχολή... για νεκροθάπτες.

- Πρόκειται για την πιο μεγάλη σε διάρκεια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

 

Video-συνέντευξη της Emma Stone για την ταινία:

 

Οι αφίσες:

ppoor-things-poster-2poor-things-poster-3

 

To trailer:

 

Διανομή:

Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Η διεθνής διανομή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για 8 Δεκεμβρίου, ενώ στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται στις 4 Ιανουαρίου 2024.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured