Πάσχα: τραπεζώματα, σόγια, αρνιά, κόκκινα αυγά, τσουρέκια, εκδρομές στη φύση, βαριεστημένο scrolling στο κινητό, βιβλία (το καλύψαμε αυτό),  δίσκοι (το καλύψαμε και αυτό), σειρές. Σας προτείνουμε πέντε σειρές που έκαναν πρεμιέρα πρόσφατα, μοιάζουν να έχουν κερδίσει την προσοχή κοινού και κριτικών και βλέπονται μονορούφι.

 

Beef

 «Λοιπόν, εσύ που σου άρεσε πολύ το Fleishman Is In Troubleπρέπει να δεις το Beef, ήταν τα πρώτα λόγια που μου είπε η Τάνια Σκραπαλιώρη όταν συναντηθήκαμε στο live των HVOB στο Gagarin το Σάββατο. Δεν είχα ιδέα, μου έταξε «dramedy με υπαρξιακά αδιέξοδα», δυο μέρες αργότερα το Internet γέμισε με άρθρα για αυτό. Netflix, 30λεπτα επεισόδια, Ali Wong και Danny Cho στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δυνατό soundtrack και το στούντιο Α24 (του Τα Πάντα Όλα) στο τιμόνι της παραγωγής. Νομίζω δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτε άλλο, αλλά αν επιμένετε, η ιστορία έχει αφετηρία έναν ανόητο τσακωμό ανάμεσα σε δύο not-so-young professionals που τυχαίνει σε μια μέρα όλο νεύρα να βρίσκονται την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο πίσω από το τιμόνι και εξελίσσεται σε κοινωνικό / υπαρξιακό δράμα με το οποίο θα ταυτιστεί οποιοσδήποτε πασχίζει να βρει νόημα στην απέραντη ματαιότητα των πάντων. 

https://www.youtube.com/watch?v=AFPIMHBzGDs

 

Fresh 

H Noa, φουλ απογοητευμένη από τα δεκάδες αποτυχημένα Tinder dates και τους άντρες που έχει γνωρίσει online, όταν γνωρίζει τον Steve στο μανάβικο του σουπερμάρκετ (ποιος θα το 'λεγε!) αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη της με μια «συμβατική» γνωριμία και να του δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου της.  Η ερωτική τους χημεία δίνει στην Noa ελπίδες, μέχρι που κανονίζουν να φύγουν μαζί για το πρώτο τους Σαββατοκύριακο εκτός πόλης, και τότε το πραγματικό πρόσωπο του Steve αποκαλύπτεται (με τον χειρότερο τρόπο). Από το τρέιλερ και μόνο  I'm sold, συν ότι μου είναι συμπαθής ο Sebastian Stan που έπαιζε και στο Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, αλλά κυριως θέλω να σβήσω από τη μνήμη μου την εικόνα της Daisy Edgar-Jones στο ανυπόφορο Εκεί Που Τραγουδούν οι Καραβίδες. Πρεμιέρα στις 14 Απριλίου στο Disney+.

 

The Good Mothers

Ιταλική σειρά, βασισμένη  σε αληθινή ιστορία και βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο καλύτερης σειράς στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Σε 6 καλογυρισμένα επεισόδια, αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών που, με τη βοήθεια μιας εισαγγελέως, πασχίζουν να απελευθερωθούν από τις καταπιεστικές οικογένειές τους, να αποσπαστούν από τη μαφιόζικη οργάνωση της ‘Ndrangheta στην Calabria και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή για εκείνες και τα παιδιά τους.  Στριμάρει ήδη στο Disney+ και στο cast της συμπεριλαμβάνει και την Gaia Girace, την Λίλα του My Brilliant Friend (τηλεοπτική μεταφορά της "Τετραλογίας της Νάπολης της Έλενα Φερράντε, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα).

 

Tiny Beautiful Things

Νέα dramedy του Hulu (διαθέσιμο από την προηγούμενη εβδομάδα στο Disney+) με την (συμπαθέστατη και πάντα fun-to-watch) Kathryn Hahn στον ρόλο μιας συγγραφέως ονόματι Clare, η οποία αναλαμβάνει μια στήλη από εκείνες που δίνουν συμβουλές στους αναγνώστες, σε μια περίοδο όπου όλα γύρω της πάνε κατά διαόλου. O γάμος της βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, η έφηβη κόρη την αποφεύγει και η κάποτε πολλά υποσχόμενη καριέρα της ως συγγραφέας μοιάζει να καταρρέει. Τα γράφαμε και στη στήλη μας The To Do List, απλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μας προσέχετε.

 

 

Swarm

 Δεν θυμάμαι καν την τελευταία φορά που ενθουσιάστηκα τόσο με πιλότο σειράς. Το Swarm (η νέα μουρλή ιδέα του Danny Glover, βλέπε Atlanta) είναι διαφορετικό από οτιδήποτε κυκλοφορεί εκεί έξω, έχει μια ολοδική του αισθητική και ατμόσφαρα και παρακολουθεί το πώς η ανισόρροπη fan μιας pop superstar οδηγείται προς την τρέλα και αρχίζει να σφάζει όποιον έχει κάνει κακό ή πει κακό λόγο για την Ni'Jah (έτσι λέγεται η τραγουδίστρια) ή στο «σμήνος» της. Ιδιαίτεροι χαρακτήρες πλαισιώνουν την (φανταστική στον ρόλο) Dominique Fishback, τα τραγούδια της Ni'Jah που γράφτηκαν ειδικά για τη σειρά κυκλοφορούν σε EP, ενώ στα διεθνή μέσα κυκλοφορούν δεκάδες άρθρα για το πώς το σενάριο στην πραγματικότητα φωτογραφίζει την Beyoncé. Εξάλλου κάθε επεισόδιο ξεκινά με μια σημείωση: «Αυτή η σειρά δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα είναι απολύτως εσκεμμένη.» Δείτε το.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured