search

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΔΙΕΘΝΗ

Με τις καταδεικτικές και άμεσες ερμηνείες του Simon Huw Jones σε πρώτο πλάνο, έφτασαν σε ένα εμφατικό sold-out στη Death Disco, αποδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με το ελληνικό κοινό...

Χώρος | Death Disco, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής | 20/10/2018

H φετινή συναυλία των And Also The Trees στην πάντα φιλόξενη Death Disco, ήταν καταδικασμένη να πετύχει, φτάνοντας σε ένα εμφατικό sold-out. Το έβλεπες από νωρίς στα πρόσωπα όσων αγωνιούσαν να βγει το συγκρότημα στη σκηνή, στις κινήσεις όσων δεν είχαν τη συνήθη νευρικότητα να κατοχυρώσουν τον χώρο τους έναντι του διπλανού και αυτών που δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται πουθενά αλλού στην πόλη εκείνο το βράδυ.

88ffAatt_2.jpg

Οι Αμερικανοί Tearful Moon έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στο «άνοιγμα» της βραδιάς και κέρδισαν την εκτίμηση όλων, όχι μόνο για την ξάστερη ματιά τους στο τι σημαίνει ανεξάρτητη, νεοκυμαντική pop, αλλά και για την επιβλητική παρουσία της Sky Lesco, η οποία –σαν έκπτωτη ιέρεια– αποδείχθηκε σε θέση να απευθυνθεί σε όλους. H φυσική παρουσία της είναι που δίνει ξεχωριστή αξία στο συγκρότημα, ενώ οι κινήσεις της προκρίνουν τα ονειροκοσμικά χρώματα των synths, ειδικά όταν αφήνει τα χέρια της απλωμένα. Οι Tearful Moon διαθέτουν ορμή και μια λοξή, συναισθηματική αγωνία, καθώς και ρυθμούς όμορφους. Θα μπορούσαν να παίξουν μισή ώρα ακόμη, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση.

88ffAatt_3.jpg

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της εμφάνισης των And Also The Trees, φάνηκε η ιδιαίτερη ικανότητα αυτού του συγκροτήματος να στιλιζάρει τις ενορχηστρώσεις του προκειμένου να περάσει μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στον ακροατή. Μοιάζει δηλαδή σαν να θέλει να προσφέρει τη συναισθηματική άποψη των τραγουδιών του χωρίς να νοιάζεται αν θα παραμείνει πιστό στο όποιο προβλέψιμο αίσθημα. Γι’ αυτό κι ακούγονται πέρα για πέρα απολαυστικοί στη σκηνή: γιατί είναι τίμιοι σε επίπεδο αυτοέκφρασης.

88ffAatt_4.jpg

Οι ερμηνείες του Simon Huw Jones ακούγονται καταδεικτικές και άμεσες, σαν να θέλει να περάσει το κυριολεκτικό, πικρό νόημα του κάθε τραγουδιού. Από το εναρκτήριο "Slow Pulse Boy", μάλιστα, η ατμόσφαιρα στη Death Disco έδεσε ιδανικά. Τα κομμάτια «καθόντουσαν» στα αυτιά του κόσμου, τίποτα βεβιασμένο και τίποτα προσποιητό. Οι δε μουσικοί, με τη δέουσα αυτοσυγκράτηση και αποστασιοποίηση, ανέδειξαν εξαιρετικά τα επιλεγμένα τραγούδια της πολυετούς καριέρας τους, θυμίζοντάς μας ότι έχουμε μπόλικους λόγους να νιώθουμε εσωτερικά συνδεδεμένοι μαζί τους. Τραγούδια με πολλά επίπεδα ανάγνωσης και μία θεατρική αύρα που εξιτάρει το προσωπικό ψυχόδραμα, όπως το "Dialogue", το "Untangled Man", το "Wallpaper Dying" και το "Winter Sea".

88ffAatt_5.jpg

Οι γοτθικές αφηγήσεις και το μόνιμο σασπένς στην καρδιά των επιλογών έλαμψαν σε ένα μεστό και πλήρες set, που δεν άφηνε στ’ αλήθεια περιθώριο για παράπονα ή για ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Η παγερή αύρα των στουντιακών δίσκων των And Also The Trees βρήκε λοιπόν τον τρόπο και ανέπνευσε περήφανα, όπως μάλλον θα έκανε ακόμα και στην πιο στενή και μικρή σκηνή του κόσμου. Ίσως γιατί είναι η ψυχή των τραγουδιών τους μεγάλη, ίσως γιατί και οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα είναι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση της υψηλής τους αισθητικής. Τους περιμένουμε ξανά του χρόνου, που είναι και η τεσσαρακοστή επέτειος ζωής τους.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Release Athens 2019 μέρα 8: Alice In Chains + 1000mods, Fu Manchu, Puta Volcano, Monovine

Παρότι ο Layne Staley δεν είναι πια μαζί μας, στην Πλατεία Νερού έδωσαν το παρών αρκετοί από όσους…

Οι Korn ξαναγυρνούν

Ακούστε το ολοκαίνουριο τραγούδι "You’ll Never Find Me"

Dead Can Dance: Mε πολύ λίγους ανθρώπους έρχεσαι αληθινά κοντά. Και δεν είναι πάντα ευχάριστη εμπειρία...

Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από κάμποσο καιρό, για 2 συναυλίες σε Θεσσαλονίκη…

Summer Nostos 2019: Andrew Bird

Μπροστά σε πενιχρό, αλλά και κάπως αχάριστο πλήθος, έδειξε γιατί μπορεί και μπλέκει τόσο πετυχημένα…

Horace Silver / Silveto Records

Το κλασικό modal μοτίβο του σπουδαίου Αμερικανού πιανίστα αποκτά πιο soulful αίσθηση και ανακατεύει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story

To νέο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για την περιοδεία που έκανε ο Bob Dylan τη σαιζόν 1975/1976…

Manowar 1982-1984: (σχεδόν) 4 δίσκοι Αστίλβωτου Ατσαλιού

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα του επικού metal, όμως τα πρώτα…

Hipsters: Τα Ιndie Παιδιά του Κατεστημένου

Πολιτικά ασπάζονται τον φιλελευθερισμό, κοινωνικά προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη και…

Nirvana: 30 χρόνια από το Bleach

Το ντεμπούτο. Αρχικά άνευ συμβολαίου, αργότερα ελαφρά αποκηρυγμένο από τη μπάντα, τελικά απαραίτητο…